Στον Εισαγγελέα στέλνει ο δήμος Ξηρομέρου το θέμα του ελλείμματος στα τέλη


Oμόφωνα,αλλά μετά από μεγάλη κουβέντα, εντάσεις, αντεγκλήσεις και διάφορες τοποθετήσεις, το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου, αποφάσισε να στείλει το φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης του ελλείμματος από την είσπραξη δημοτικών τελών στον πρώην δήμο Αλυζίας στον Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.
Η υπόθεση στην οποία το AgrinioNet.gr με πρόσφατο ρεπορτάζ αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση η οποία ξεκίνησε όταν ο δήμος Ξηρομέρου μετά τη συνένωση ξεκίνησε την απογραφή με ορκωτούς λογιστές στην οποία παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους31.808,60 ευρώ.....




Στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς ζήτησε την αναβολή του θέματος επικαλούμενος νέα στοιχεία, κάτι που τελικά δεν πέρασε και το θέμα συζητήθηκε.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατηγόρησε το δήμαρχο ότι έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει σε ΕΔΕ κάτι που δεν έχει πράξει ακόμη ο δήμαρχος.
Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προσπάθησαν να στηρίξουν τη θέση του δημάρχου αλλά εντύπωση προκαλεί το ότι κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του κ. Λύτρα σύμφωνα με πληροφορίες έπραξαν το ίδιο.
Ουσιαστικά υπήρξε "ρήγμα" και στα δυο στρατόπεδα αφού δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας άδειασαν το Δήμαρχο Πυθαγόρα Σαμαρά κάτι που έπραξαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Γιάννη Λύτρα.
Τελικά στο δήμο Ξηρομέρου πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια αλλαγή στους πολιτικούς... συσχετισμούς.
Η απόφαση που πάρθηκε όμως ομόφωνα μετά από μεγάλη ένταση και αρκετές τοποθετήσεις είναι να σταλείπλήρης φάκελος στον Εισαγγελέα για διερεύνηση της υπόθεσης. Πολύ σημαντικό είναι πάντως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει το δικαίωμα να θέσει το χρονικό όριο στην έρευνα του Εισαγγελέα από το 1999 - 2010. Ο Εισαγγελέας μπορεί να ερευνήσει την υπόθεση σε όποιο χρονικό βάθος ο ίδιος κρίνει σκόπιμο.

Πηγή: http://www.agrinionet.gr/

Σχόλια