Απελπιστική η κατάσταση με το νερό στον Πρόδρομο


Έντονη είναι η ανησυχία όλων των κατοίκων για όσα συμβαίνουν στο Πρόδρομο Ξηρομέρου στο τομέα της υδροδότησης και έχει πια μετατραπεί σε απελπισία και οργή. Αφενός γιατί το νερό από τη νέα γεώτρηση σύμφωνα με την διεύθυνση δημόσιας υγείας είναι ακατάλληλο και αφετέρου το νερό από το παλιό δίκτυο έχει διακοπεί εδώ και καιρό με άμεση απειλή για την υγεία και την ίδια την επιβίωση τους.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του χωριού Διονύσης Νικολές, δήλωσε:
«Το νερό, νεράκι» είπαμε ξανά φέτος, στον Πρόδρομο αφού από την καινούργια γεώτρηση όλοι οι κάτοικοι εξέφραζαν φόβους ότι το νερό ήταν ακατάλληλο. Οι κάτοικοι ανέμεναν όμως πως θα λυνόταν το πρόβλημα με την παροχή νερού από το δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ) αλλά προς απογοήτευσή μας δεν υπήρχε ούτε σταγόνα νερό.....Με την απαράδεκτη κατάσταση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης του ΣΥΚΞ, που έρχεται από τα Ακαρνανικά και υδρεύεται σχεδόν όλο το κεντρικό Ξηρόμερο, έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα αντοχής των κατοίκων, οι οποίοι άνοιγαν τη βρύση και δεν έτρεχε ούτε μια σταγόνα, αφού το νερό δεν φθάνει σε μας και στα γειτονικά χωριά Αγράμπελο και Χρυσοβίτσα.
Ενάμιση χρόνο τώρα, να μας πει ο ΣΥΚΞ τι έχει κάνει; Ακόμα δεν έφτιαξε τις διαρροές; Πού είναι το νερό; Τι κάνουν; Τι γίνεται; Ξηρόμερο δεν είναι μόνο οι Φυτείες είμαστε και εμείς; Εμείς είμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας; Έχουμε τα προβλήματά μας τα οικονομικά, δεν έχουμε και νερό να πιούμε και να πλυθούμε;
Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και ο δήμος Ξηρομέρου και ο Σύνδεσμος με υπευθυνότητα πρέπει να δώσουν επιτέλους λύση».

Σχόλια