Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ¨ Επιτυχημένη και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)



Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:00, η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Στεργίου, ο οποίος αφού  τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη  και να είναι μια χρονιά καλύτερη, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα της περιοχής μας και του Νομού γενικότερα όπως: στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επιπτώσεις που έχει στα ιδρύματα του Νομού μας, στην αναστολή λειτουργίας του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΥΡΕΙΟΥ, στην επιμονή συνέχισης του περιβαλλοντικού εγκλήματος της εκτροπής του Αχελώου, την «ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ», στην υπολειτουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, στην υποβάθμιση του οικολογικού συστήματος  του Αμβρακικού κόλπου, στο φράγμα των Αχυρών, στην κατάργηση Αστυνομικών τμημάτων, εφορειών, των υπηρεσιών ΕΛ.ΤΑ., Ο.Τ.Ε., Ι.Κ.Α. κ.ά και που όλα αυτά συντελούν στην υποβάθμισή της περιοχής μας.
Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πολλοί Ξηρομερίτες, και φίλοι οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αειμνήστου Προέδρου του Συλλόγου Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», Δημήτρη Ζανιά, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.
Κατόπιν προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα: «Ξηρόμερο: αναζητώντας ένα τοπίο» με  την ανάλογη  μουσική επένδυση. Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών επιμελήθηκε ο Αστακιώτης Τάκης Μπαμπούρης ο οποίος ταξίδεψε σε όλο το Ξηρόμερο φωτογραφίζοντάς το και μας χάρισε μέσα από την προβολή ένα μέρος από τις ομορφιές του.
Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» χόρεψε χορούς της περιοχής ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κώστας Καραγκούνης, και η Βουλευτής του Νομού Νίκη Φούντα.
Κατόπιν  ο  Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόππης ευλόγησε την πίτα, και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κ. Σ. της Ομοσπονδίας έκοψαν και μοίρασαν κομμάτια σε όλους τους Συλλόγους και μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και στους παρευρισκόμενους.  
Μετά τα διαδικαστικά της εκδήλωσης οι συμπατριώτες και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής μας, των Συλλόγων και την προοπτική επίλυσής τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης, η Βουλευτής του Νομού Νίκη Φούντα, ο π. Γραμματέας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Στάθης Τσούκαλος, ο Πρόεδρος της  ΠΑΝ.ΣΥ.  Πάνος Χολής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας, Νώντας Σκάνδαλος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος  Σάββας, ο π. πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ξηρομέρου, Παντελής Ψηλός και Γιάννης Ζορμπάς,  οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Νίκος Μήτσης, Μπάμπης Κουβέλης & Χρήστος Κλαδευτήρας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ, Νίκος Κασόλας, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ., Αλέκος Καλοσπύρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιθοβουνίου συγγραφέας, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών, Άρης Σουφλής, από  την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου & Τέχνης ο Πρόεδρος Μπάμπης Τσελεπής, Χρήστος Γαζέτας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο Θεόδωρος Χολής και ο Πάνος Αγραφιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς και το μέλος Χρήστος Σαλτογιάννης, οι συγγραφείς, Πάνος Λαζαρόπουλος και Γιάννης Δημητρούκας, από την ΑΙ.ΠΟ.Ε. ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας ο Γραμματέας Γιάννης Χρόνης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας π. πολιτευτής του Νομού Θανάσης Κατερινόπουλος, η πολιτευτής του Νομού Μαρία Σιούνα – Δημητρακοπούλου, από την Ένωση Αστακινών ο Γρηγόρης Νικήτας και ο Χρήστος Μάντζαρης, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΜΑΓΕΙΑ FM» Λάμπης Μαυρέλης, εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας κ.ά .
Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Νίκο Κασόλα και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστεί επίσης το κατάστημα «Χωριάτικο» Περιστερίου του κ. Κώστα Κύρου με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, που μας προσέφερε δωρεάν την πίτα. Ευχαριστεί ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εύχεται και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και δύναμη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 
ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ





























Σχόλια