Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου από τα κατηχητικά σχολεία Κανδήλας



Γράφει ο: Αλέξης  Παπαναστάσης,
Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βασίλης Πολύζος

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΤΩ ΚΑΝΔΗΛΑ

         Επιτυχής και εύστοχη ήταν η εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κανδήλας, που πραγματοποιήθηκε εντός του ναού, για να εορταστεί η 25η Μαρτίου. Η εκδήλωση προκάλεσε υψηλά συναισθήματα και απέσπασε το θαυμασμό του πολυπληθούς ακροατηρίου!
      Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκ Κατούνης πατήρ Νεκτάριος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της διπλής εορτής και τη συμμετοχή της εκκλησίας στον αγώνα......
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ....



   Η θαυμαστή πίστη των αγωνιστών και η προσφορά της εκκλησίας στους αγώνες του έθνους σημειώνουν πολλοί ιστορικοί. «Υποκάτω από τον ζυγόν της δουλείας έλαμπεν η εκκλησία …» (Ευγένιος Βούλγαρης). «Η εκκλησία παραμένει σ’ όλη την περίοδο της σκλαβιάς η κατευθυντήρια δύναμη του έθνους…»(Ν. Σβορώνος). «Ο κλήρος ήταν ο οδηγός του έθνους και το στήριγμά του».(Διον. Κόκκινος).

     Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και σχετικό θεατρικό σκετς. Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Κανδήλας και Βάρνακα απέδωσαν τους ρόλους τους με τον καλύτερο τρόπο και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα. 
     Η εξαιρετική παρουσίαση από τα παιδιά και η τεχνική αρτιότητα της εκδήλωσης εντυπωσίασαν όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Η εκδήλωσηέκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας. 
    Το ολόγιομο φεγγάρι, παίζοντας με τα σύννεφα, έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο στο όλο σκηνικό! Το θερμό χειροκρότημα, σε αντιδιαστολή με την ψύχρα που επικρατούσε, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια όλων όσων μόχθησαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης.
   Την επιμέλεια  είχε η εκ Γρεβενών διδασκάλισσα δίδα Μαρία Ζιώγα, η οποία ανιοδετελώς προσφέρει τις υπηρεσίες της στα οικεία κατηχητικά σχολεία. Την συγχαίρουμε και είθε να βρει μιμητές.












Σχόλια