Επιστολή Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείου Αρχοντοχωρίου προς το Δήμο Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση κτιριακών προβλημάτων



Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Αρχοντοχωρίου προς το Δήμο Ξηρομέρου για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του σχολείου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αρχοντοχωρίου
Προς Δήμο Ξηρομέρου
Θέμα: «Κτιριακά προβλήματα διδακτηρίου Δημ. σχολ / Νηπιαγωγείου Αρχοντοχωρίου» 
        Με λύπη μας σας ενημερώνουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διδακτήριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Αρχοντοχωρίου. Σας ενημερώνουμε εγγράφως για τις επισκευές που κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας και την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. 
1.-Κρίνεται απαραίτητο να κατασκευαστεί ΑΜΕΣΑ ένα σκέπαστρο στην βορεινή πλευρά του διδακτηρίου με κεραμίδια, ξύλινη κατασκευή με σιδερένιες κολώνες, ώστε να σταματήσει η υγρασία που περνάει μέσα στο κτήριο. Έτσι, θα έχουν χώρο να παίξουν τα παιδιά τις βροχερές μέρες, τα παράθυρα θα σταματήσουν να στάζουν νερά, πράγμα επικίνδυνο για τους μαθητές. Γνωρίζουμε ότι έγιναν εργασίες στα παράθυρα του σχολείου αλλά δεν έλυσαν το πρόβλημα. Μόνο το βελτίωσαν.........

 
2.-Γύρω από το κτίριο που στεγάζονται οι τουαλέτες τους διδακτηρίου, δεν υπάρχουν υδρορροές με αποτέλεσμα η βροχή να διαβρώνει αργά αλλά σταθερά το κτήριο καταστρέφοντάς το. Θα ήταν σοφότερο και οικονομικότερο κατά τη γνώμη μας να τοποθετηθούν οι υδρορροές τώρα παρά να ξαναχτιστεί από την αρχή αργότερα. 

3.-Το σχολείο πρέπει να βαφεί εσωτερικά, γιατί έχει υποστεί ζημιές από την υγρασία. Είχατε υποσχεθεί στην Προϊσταμένη του σχολείου ότι θα γινόταν αυτό πέρσι, υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε. Πεντάμηνα πήρε ο Δήμος, αλλά το βάψιμο δεν έγινε…! Μιλάμε για περίπου 700τμ το διδακτήριο και οι τουαλέτες άλλα 210τμ. 

4.-Οι δάσκαλοι μας πληροφόρησαν ότι χρειάζονται 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμα και μεταχειρισμένους γιατί αυτοί που έχουν είναι πριν το 2000 και φυσικά υπολειτουργούν! Έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για την επισκευή τους, αλλά μάταια. Το σχολείο μας έχει την υποχρέωση να παρέχει στα παιδιά μας υψηλού επιπέδου μόρφωση, Δεν μπορεί να υστερεί σε σύγκριση με άλλα σχολειά που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα. 

5.-Να τοποθετηθεί ασύρματο internet στο Δημοτικό, όπως έχει τοποθετηθεί στο νηπιαγωγείο, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σχολείο τους για την πραγματοποίηση εργασιών, ερευνών και κοινωνικής δικτύωσης-επικοινωνίας με άλλα σχολειά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Παρακαλούμε να επιλύσετε άμεσα τα προβλήματα του σχολείου μας! 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου   Ο Γραμματέας του Συλλόγου
 Σκέντος Θεόδωρος          Γερογεώργου Ελένη

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο ΔΔ Αρχοντοχωρίου



Σχόλια