Νίκη Φούντα: Ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στο Kέντρο Υγείας ΑστακούΕΡΩΤΗΣΗ
προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα:  Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Kέντρο Υγείας Αστακού

Κύριε Υπουργέ,
      Σε συνέχεια της ερώτησης μας για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα θέλαμε να αναφέρουμε τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που αναμένεται να ενταθούν στο άμεσο μέλλον, στο Κέντρο Υγείας Αστακού.
     Η συγκεκριμένη μονάδα εξυπηρετεί περίπου 10.000 μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χωρίς να υπολογίζονται φυσικά οι επισκέπτες κατά το Πάσχα ή την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και ο συνολικός εξυπηρετούμενος πληθυσμός αυξάνεται κατά πολύ..........       Σε λίγες μέρες αναμένεται το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου να περιοριστεί μόνο στον Διευθυντή και τον Επιμελητή, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει ή αποχωρούν άμεσα οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί ιατροί. 
       Θα υπάρχει έτσι κενό δύο οργανικών θέσεων και δύο αγροτικών ιατρών. Επιπλέον, ελλείψεις καταγράφονται και στο νοσηλευτικό προσωπικό, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις τρεις νοσηλεύτριες από τις πέντε που προβλέπονται. 
      Να σημειωθεί ότι μια νοσηλεύτρια από νοσοκομείο της Αττικής που έχει υποβάλει αίτηση από το Νοέμβριο για μετακίνηση στο Κ.Υ. Αστακού δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από την Υπηρεσία.
     Τέλος, κενή θέση καταγράφεται και στους οδηγούς ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται πλήρως οι βάρδιες.
Κατόπιν των παραπάνω,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Προτίθεται να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αστακού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενόψει και των αυξημένων απαιτήσεων της καλοκαιρινής περιόδου;

Η ερωτώσα βουλευτής
Νίκη Φούντα

Σχόλια