Σε αθλία λήψη κατάσταση η προβολή της εικόνας των τηλεοράσεων στα Βλυζιανά


Για την άθλια λήψη της τηλεόρασης σίγουρα έχουμε όλοι προσωπική εμπειρία στο χωριό. Παντός τύπου ενισχυτές, καλώδια και κεραίες στάθηκαν αδύνατα να δώσουν καλή λήψη ώστε κάποιος να δει καθαρή τηλεοπτική εικόνα στον δέκτη.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν αρκετοί κάτοικοι είχαν στραμμένη την κεραία τους προς Αγία Δευτέρα. Έβλεπαν τα κανάλια Αχελώος TV, Mega και Antenna. Τα χιόνια και εδώ ήταν αρκετά.

Όταν η digea τοποθέτησε τους ψηφιακούς αναμεταδότες στα ακαρνανικά έκλεισε τους αναλογικούς με αποτέλεσμα να χαθούν οριστικά η λήψη των καναλιών στο χωριό.
Να σας πούμε εδώ ότι η λήψη από την Κεφαλονιά δεν φτάνει σε όλο το χωριό.
Από την Πάτρα ούτε λόγος να γίνεται. Η ψηφιακή και εδώ στάθηκε αδύνατο να στείλει σήμα στο χωριό. Η μόνη κακή λήψη αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, είναι από την Κεφαλονιά μάλλον αυτό είναι κάτι άλλο και όχι η τηλεόραση.

                                       ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Στα συνεχή τηλέφωνα από πέρυσι του Προέδρου Δημ. Ζαρκαδούλα στην digea έστειλαν τεχνικούς πριν λίγο καιρό και έκαναν μετρήσεις στο ψηφιακό σήμα.
 Η μέτρηση έγινε στο βουνό που είναι οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας στην Αγία Δευτέρα, χωρίς να δώσουν λύση. 
 Υπήρχε η διαφήμιση της digea στην τηλεόραση τότε ότι κάλυψαν την Δυτική Στερεά Ελλάδα με ψηφιακό σήμα. Η απάντηση στα συνεχή τηλέφωνα του Προέδρου για διαμαρτυρία ήταν να περιμένετε την σειρά σας και κάποια στιγμή θα δείτε ψηφιακά. Λέτε να μας κάνουν την χάρη και να βάλουν τηλεοπτικό πομπό μόνο για μας;

 Ότι ακούγετε σήμερα στο χωριό για ψηφιακό αναμεταδωτή που θα τον αναλάβει ο Δήμος Ξηρομέρου δεν ισχύει, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα κάτι τέτοιο και κανείς δεν γνωρίζει για το θέμα αυτό. Εξάλλου χρειάζονται και άδειες για κάτι τέτοιο, έξι σχεδόν μήνες πέρασαν από τότε και το θέμα της ψηφιακής απλά ανακυκλώνεται, χωρίς καμιά περεταίρω εξέλιξη και με τα ίδια αποτελέσματα. 

Σε άρθρο μου σε τεχνικό μπλοκ που ασχολείται με τα θέματα αυτά της ψηφιακής το είχα γράψει πριν καν η digea βάλει τους ψηφιακούς πομπούς στα ακαρνανικά ότι αν θα δούμε ψηφιακό σήμα μόνο από την Κεφαλλονιά. 
Με όλη αυτήν την κατάσταση στρέψανε σιγά σιγά τον κόσμο στα δύο δορυφορικά πακέτα Nova και OTE tv, που τα πιάτα τους ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια στο χωριό, ανγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει συνδρομή για την ελεύθερη τηλεόραση μιας και δεν έχει άλλη λύση, επιβαρύνοντας ακόμη πιο πολύ το πενιχρό εισόδημά του. 

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει λύση και μάλλον όλα δείχνουν ότι η κακή λήψη της τηλεόρασης θα υπάρχει για αρκετό καρό ακόμα. 
Μονόδρομος για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν συνδρομή στην δορυφορική τηλεόραση για να δουν καθαρή εικόνα. 
Μάλλον η οικογένεια Κλικλίκου σκόνταψε και έπεσε μαζί με το ψηφιακό σήμα και δεν ήρθε ακόμα στο χωριό.
απο:

Σχόλια