Ο Πρόεδρος των Βλυζιανών ξεσπά κατά του Δήμου και της Περιφέρειας σκέψεις γιά παραίτηση

Αδιαφορία και εγκατάλειψηείναι οι λέξεις που ταιριάζουν στα τόσα τραγικά πράγματα που συμβαίνουν στο χωριό το τελευταίο χρονικό διάστημα  μας λέει ο Πρόεδρος Κος Δ. Ζαρκαδούλας και συνεχίζει.

Δεν δουλεύει τίποτα, δεν κινείται τίποτα, όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την πλευρά της περιφέρειας και από την πλευρά του Δήμου.

Πριν από ένα χρόνο έκανα και αίτηση στην περιφέρεια για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων στο χωριό, όπως ο κεντρικός δρόμος που ούτε για τρακτέρ δεν κάνει, που στο περισσότερο μέρος έχει πάθει καθίζηση, για τους αγροτικούς δρόμους για διάνηξη και συντήρηση, για την κοπή κλαριών που πέφτουν μέσα στο δρόμο κλπ. 
Όλα αυτά έγιναν και γραπτώς και προφορικώς αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση. Στις συνεχείς εκλύσεις  προς την περιφέρεια για επίλυση των προβλημάτων στο χωριό μόνο υποσχέσεις. Σήμερα, αύριο, μεθαύριο και τα προβλήματα συνεχίζονται χωρίς να γίνεται κάτι.
Υποσχέσεις και πάλι υποσχέσεις. 
Ποτέ δεν στείλανε μηχανήματα στο χωριό
Από την πλευρά του Δήμου δεν γίνεται κάτι. Δεν έχω καμία σημαντική βοήθεια για να κάνω την δουλειά μου σωστά και τα προβλήματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται το ένα μετά το άλλο. 
Στις συνεχόμενες εκλύσεις για τον δρόμο, να χτιστεί ένα τοιχίο να αποκατασταθεί η ζημιά, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε το λεωφορείο στο χωριό. 
Από πέρυσι δεν έχει γίνει τίποτα και μάλλον το ΚΤΕΛ έκοψε το λεωφορείο οριστικά στο χωριό. Τόσους μήνες τώρα δεν έχω κανένα νέο για αυτό το θέμα τώρα. 
Ο Δήμος δεν μου στέλνει μηχάνημα ούτε για την κοπή μεγάλων δέντρων αλλά ούτε και για τα χόρτα που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το ένα μέτρο και έχουν κλείσει μερικώς τον δρόμο δεξιά και αριστερά.
Μηχανήματα για την συντήρηση των αγροτικών δρόμων, στις συνεχείς εκλύσεις μου, ο Δήμος δεν μου έστειλε ποτέ.
Κοίτα τι έγινε με το Νεκροταφείο, 20 μέρες πέρασαν για να κόψουν τα χόρτα, λίγο σήμερα, λίγο την άλλη βδομάδα, έτσι έγινε. Πως στο καλό να κάνω την δουλειά μου και ‘γω μιας και είμαι υπόλογος για όλα αυτά απέναντι στους συγχωριανούς μου που δικαιολογημένα παραπονιούνται.
Και ο Πρόεδρος συνεχίζει 
Μέχρι και στον Κ. Μπαρμπαρούση απευθύνθηκα για τον δρόμο και για το λεωφορείο, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ότι γίνεται στο χωριό γίνεται με προσωπική δουλειά και με την βοήθεια μερικών κατοίκων και της νεολαίας, που ευτυχώς ενδιαφέρονται ακόμα για αυτό το χωριό!


Τις περισσότερες φορές βάζω και χρήματα από την τσέπη μου και  τον μισθό του Προέδρου να πληρώσω ανθρώπους να κάνουν κάποιες δουλειές στο χωριό που αναγκαστικά πρέπει να γίνουν. 

Δεσμεύομαι να σου στέλνω κάθε μήνα τις αποδείξεις αν θες, να τις βάζεις να βλέπουν όλοι που πάει ο ισθός του Προέδρου κάθε μήνα και πόσα χρήματα βάζω από την τσέπη μου.


Χωρίς την περιφέρεια και χωρίς την στήριξη του Δήμου πώς να κάνω την δουλειά μου με όλη αυτή την αδιαφορία και την κατάντια που συμβαίνει. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν το έχω ανάγκη να είμαι ο Πρόεδρος του χωριού.

Σε ερώτησή μας αν σκέφτεται να παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας η απάντηση ήταν  ΝΑΙ! 

Υπάρχει αυτή η σκέψη καιρό τώρα, αφού δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου όπως πρέπει και δεν έχω στήριξη από τον Δήμο, το προεδριλίκι δεν μου χρειάζεται. 
Τους το επιστρεφω!’’

Σχόλια