Ξεκίνησε η ανακαίνιση της παιδικής χαράς στον οικισμό Παναγούλα του Μύτικα


Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης μας (δείτε εδώ), σας ενημερώνουμε ότι η παιδική χαρά στον οικισμό Παναγούλα του Μύτικα έχει προσωρινά κλείσει, διότι ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης της.
Από την περασμένη Παρασκευή μπήκε ο χλοοτάπητας και για δέκα τουλάχιστον μέρες δεν πρέπει να πατηθεί για να δέσει το χόρτο. Επίσης σύντομα θα απομακρυνθεί και η κολόνα της ΔΕΗ, όπως πολύ σωστά μας είχε επισημάνει αναγνώστης μας, που βρίσκεται καταμεσής της παιδικής χαράς ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου στην ΔΕΗ. Κατόπιν θα μπει η περίφραξη και η παιδική χαρά θα παραδοθεί έτοιμη.





Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι η ανακαίνιση της παιδικής χαράς έχει χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο και συγκεκριμένα ο Δήμος εξασφάλισε πόρους από το ΥΠΕΚΑ με την οριστική ένταξη, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδότοπων Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 244.942,20 € με Φ.Π.Α. Μία από τις παιδικές χαρές του Δήμου που ανακαινίστηκαν με αυτό το πρόγραμμα ήταν και η συγκεκριμένη στον οικισμό Παναγούλα.





Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις: 1) Θα πρέπει η συγκεκριμένη παιδική χαρά μετά το πέρας της κατασκευής της να έχει και την κατάλληλη συντήρηση και αναφερόμαστε κυρίως στο χόρτο το οποίο θα πρέπει να ποτίζεται και να κουρεύεται. Αν δούμε σημάδια εγκατάλειψης, εμείς θα είμαστε πολύ επικριτικοί γιατί θα είναι σαν τα χρήματα να έχουν πάει άσκοπα και 2) Προτείνουμε και μία παρέμβαση για καλλωπισμό-ευπρεπισμό και της παιδικής χαράς στο Δημοτικό Σχολείο όπου πολλά παιδάκια το καλοκαίρι την επισκέπτονται και παίζουν. Μία παρέμβαση νομίζουμε ότι χρειάζεται....

Σχόλια