Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό οι κάτοικοι στη Μαχαιρά


Στη Μαχαιρά Ξηρομέρου υπήρχαν δυο γεωτρήσεις οι οποίες κάλυπταν τις ανάγκες για την υδροδότηση των κατοίκων. Όμως εδώ και πολύ καιρό υπάρχει βλάβη στη κύρια γεώτρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος έλλειψης υδροδότησης του χωριού και καθώς οι θερινοί μήνες πλησιάζουν, ζητάνε από τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, να δοθεί έστω και την τελευταία στιγμή μια λύση ανάγκης στο διογκούμενο πρόβλημα.
Οι κάτοικοι υδροδοτούνται πλέον από τη δευτερεύουσα γεώτρηση, προκειμένου να μη διψάσουν,  ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω της υπεράντλησης να στερέψει κι αυτή η γεώτρηση.  Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς μπαίνουμε στην αιχμή του καλοκαιριού και  οι ετεροδημότες θα αρχίσουν να έρχονται στο χωριό, με την κατανάλωση νερού να αυξάνεται συνεχώς..
Ο Πρόεδρος του Χωριού Νίκος Τριάντης σύμφωνα με πληροφορίες κάνει  καθημερινά αγώνες δρόμου προκειμένου να βρει οριστική λύση ώστε να μη διψάσουν οι κάτοικοι της Μαχαιράς και μόνιμα επισημαίνει τη σοβαρότητα του ζητήματος στις αρχές  και ζητά την γρηγορότερη αποκατάστασης των βλαβών της γεώτρησης.
Να τονίσουμε ότι προ έτους περίπου ξεκίνησαν επισκευές στη γεώτρηση που έχει πάθει βλάβη το υποβρύχιο μοτέρ, όμως το  το συνεργείο του δήμου για άγνωστο λόγο εγκατέλειψε την αποκατάσταση των βλαβών.
Τελευταία η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, εξαιτίας των κλοπών που συνέβησαν στο αντλιοστάσιο αφού άγνωστοι δράστες  κυριολεκτικά «έγδυσαν» τη γεώτρηση αφαιρώντας όλες τις σωλήνες της.
Ύστερα από τα παραπάνω, οι κάτοικοι της Μαχαιράς έχουν αγανακτήσει πλέον από την κατάσταση και δεν μπορούνε να υπομένουνε άλλο την αδιαφορία των αρχών και απαιτούν από το δήμο Ξηρομέρου να δει άμεσα το θέμα και να μεριμνήσει να αποκατασταθεί η βλάβη, αφού ο  κίνδυνος να πούνε το «νερό – νεράκι»  βρίσκεται προ των πυλών.

Σχόλια