Μαδάμε την μαργαρίτα για το αν θα κλείσει ή όχι και πότε ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα.


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ήδη έχουμε 19 Ιουνίου και ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει πεζοδρομηθεί, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να κλείνει και πραγματικά δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πότε θα γίνει αυτό.
Η περυσινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για κλείσιμο όλη την διάρκεια της ημέρας με πρόνοια για την τροφοδοσία των καταστημάτων. Όλοι βέβαια θυμόμαστε ότι πέρυσι το μέτρο του κλεισίματος απέτυχε παταγωδώς (δείτε εδώ) και ελπίζουμε η περυσινή εμπειρία να γίνει μάθημα στους ιθύνοντες του Δήμου και φέτος να μην έχουμε μία από τα ίδια.
Η άποψη μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να βάλει λίγο το χέρι στην τσέπη και να επανέλθουν δυστυχώς οι μπάρες, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη πέρυσι ότι τα πλαστικά φράγματα δεν σταματάν κανένα. Ορισμένοι ντόπιοι και επισκέπτες αποδείχτηκαν πολύ ασυνείδητοι με αποτέλεσμα να επικρατήσει όλο αυτό το μπάχαλο που δεν τιμά κανένα. Ελπίζουμε οι πληροφορίες μας ότι ο Δήμος «τσιγκουνεύεται» και «κωλυσιεργεί» να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να είναι φήμες ανυπόστατες. Επιτέλους ο Μύτικας απαιτεί και δεν επαιτεί να γίνουν μερικά στοιχειώδη πράγματα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί τους πολλούς επισκέπτες του καλοκαιριού παρέχοντάς τους τουλάχιστον τα βασικά. Μόλις μάθουμε περισσότερα σύντομα θα επανέλθουμε.

Σχόλια