Αφιέρωμα του περιοδικού «Travellers Icons» στον Αστακό!


       Ταπεινός µα ταυτόχρονα κοσµοπολίτης, πολυσυζητηµένος τελευταία λόγω... εµίρηδων, µε βουνό αλλά και θάλασσα, για µικρούς και µεγάλους και πάντοτε ειδυλλιακός. Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον Αστακό, το outsider των ακτών της δυτικής Ελλάδας, που έρχεται µε φόρα!
TΑΞΙΔΙ-ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΟΥΚΑΣ 
(cdoukas@dousiscom.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MAKE ART ASTAKOS/ ΝΙΚΟΣ ΧΟΛΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


       Σε ένα µέρος που βρίσκεται... παραδοµένο στην αγκαλιά του Ιονίου πελάγους, δεν θα µπορούσαν να απουσιάζουν και οι παραλίες: η κεντρική πλαζ του Αστακού, στην αρχή του παραλιακού δρόµου και ακριβώς µπροστά από το Stratos Hotel, αλλά και η ακρογιαλιά στα Γούλια (περίπου 1 χλµ. από το κέντρο του Αστακού στη συνοικία Χοβολιό) συνιστούν εξαιρετικές περιπτώσεις γιαβουτιές εντός πόλης........      Στη δεύτερη µάλιστα λειτουργεί κατά τους µήνες του καλοκαιριού και τοµαγαζάκι Το Όµορφο Χοβολιό, ιδανικό για... άραγµα µε µπύρα ή ουζάκι και ποικιλία. 

    Για τους πιο... ψαγµένους, συνεχίζοντας κατά µήκος της παραλίας, στην πίσω πλευρά των Γουλίων και ξεπερνώντας κάποια βραχάκια, υπάρχει µια µικρή,αµµώδης παραλία (η µοναδική στον Αστακό) για να κάνεις το µπάνιο σου σε πιο... prive περιβάλλον, κάτω από τη σκιά των πεύκων!
     Αν πάλι έχεις όρεξη να χρησιµοποιήσεις αυτοκίνητο, διάνυσε περίπου 10 χλµ. µε κατεύθυνση το γειτονικό χωριό του Μύτικα και θα βρεθείς στις ακροθαλασσιές της Βελάς αρχικά και µετέπειτα της Αγριλιάς για µια πιο... οικεία γνωριµία µε το Ιόνιο. 
     Είναι αλλεπάλληλες, λιλιπούτειες αµµουδιές - θα καταλάβεις πούβρίσκονται από το... συνωστισµό των παρκαρισµένων αυτοκινήτων κατά µήκος του δρόµου..

Πηγή:


Διαβάστε το ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για τον Αστακό στο ICONS Travellers Ιουνίου που βρίσκεται στα περίπτερα! Μην το χάσετε!!

Σχόλια