Η περιοχή έχει αφεθεί στο έλεός της, μάθετε που πέφτει ο Αστακός και η Γαβαλού και το ξανασυζητάμε, αναφέρουν...


Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας καυτηριάζει την διαδικασία μετακινήσεων αστυνομικών που ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Οι συνδικαλιστές ευθέως αναφέρουν ότι προηγήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις στο συμβούλιο τακτικών μεταθέσεων ώστε να βολευτούν ημέτεροι με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται επιχειρησιακά η διεύθυνση. Γι’ αυτό το λόγο επιρρίπτουν ευθύνες στον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Πιστιώλη, αφήνοντας μέχρι και υπονοούμενα για δημοσιουπαλληλική νοοτροπία εκ μέρους του. Μάλιστα κάνουν λόγο για κατάσταση απαξίωσης της Α.Δ. Αιτωλίας και απαξίωση των ιδίων από τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Ο θυμόσοφος λαός λέει: «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Μήπως κε διευθυντά θα έπρεπε να αναρωτηθείτε ότι για τα κακώς κείμενα αυτής της διεύθυνσης δεν είναι υπαίτιοι μια γυναίκα αστυνομικός και δυο - τρεις αστυφύλακες, αλλά εσείς και οι επιτελείς σας; Οι οποίοι ανά έτος αλλάζουν υπηρεσίες όπως τους βολεύει για να μην καταπονηθούν, έχοντας τις πλάτες τους στο αρχηγείο;….
Όσο για τα έργα τους και τις «επιτυχίες τους» ανά την ανάληψη των καθηκόντων τους το δείχνουν τα αποτελέσματα..Δημόσιοι υπάλληλοι και τα λέμε την επομένη… Τρέξε χαμάλη αστυφύλακα χωρίς περιπολικό, χωρίς λάστιχα, με ληγμένο αλεξίσφαιρο, με νεροπίστολο απέναντι σε καλάσνικοφ, να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά. Αλλά αναρωτιόμαστε; Σας ξέρει κανείς, σας λέει κανένας καλημέρα;
Τελικά αποδείχτηκε ότι στην Α.Δ Αιτωλίας το μόνο που χρειάζεται κάποιος για κάνει μια μετάθεση είναι ένα «δυνατό» τηλέφωνο. Για το χαμό που γίνεται στο πεζοδρόμιο ούτε λόγος, αλλά τι να καταλάβετε; Μήπως έχει ταλαιπωρηθεί κανένας μακριά από το σπίτι του ή έχει πληρώσει ενοίκιο; Πιθανόν ο κύριος διευθυντής να χάθηκε στα τηλέφωνα και τις εισηγήσεις.
Λέμε λοιπόν σε ορισμένους που θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο του Πάπα, ας μάθουν που είναι η ορεινή Ναυπακτία ή το λιμάνι του Αστακού, η Γαβαλού και πως πάνε εκεί ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ. Αγωνιούμε γι’ αυτή τη διεύθυνση και συνεπακόλουθα για την περιοχή που αστυνομεύει, η οποία έχει αφεθεί στο έλεός της. Κάποιοι στο Αρχηγείο μας τη θεωρούν μικρής κλίμακας από πλευράς εγκληματικότητας, μιας και είναι ήσυχα εδώ, δε βγάζει «ζημιές» ο τόπος. Έλα όμως που τα τελευταία γεγονότα στην ορεινή Ναυπακτία έδειξαν την γύμνια και την ανεπάρκειά της.
Λυπούμαστε, γιατί εμείς που υπηρετούμε εδώ, δημιουργήσαμε τις οικογένειες μας εδώ και αγαπάμε τον τόπο μας, τον βλέπουμε χρόνο με το χρόνο να γίνεται έρμαιο σε κάθε λογής εγκληματικότητα, που βρίσκει απάγκιο στην Α.Δ. Αιτωλίας και να μη μας δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να προσφέρουμε. Διαπιστώνουμε ότι δημιουργείται μια κατάσταση απαξίωσης των υπηρεσιών της Α.Δ. Αιτωλίας.
Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε όλα αυτά, γιατί σε κάθε προφορική μας όχληση μέχρι τώρα από τον κ. Διευθυντή της Α.Δ. Αιτωλίας έως το Αρχηγείο μας, ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ή η απαξίωση της ιδιότητάς μας ως συνδικαλιστές.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχόλια