Ανοίξτε επιτέλους το λιμάνι του Μύτικα!


Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα που πρέπει να βροντοφωνάξουμε και να επιδιώξουμε να γίνει πράξη σύμφωνα με επιχειρηματία του Μύτικα που δραστηροποιείται στο τουρισμό. «Δεν μπορεί να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα, να βλέπουμε τα ιστιοπλοικά να περνάνε κατά δεκάδες από την περιοχή μας και ούτε ένα να αγκυροβολεί στο λιμάνι του Μύτικα και να επιλέγουν Κάλαμο και Καστό»!!!
Όπως μας τόνισε αυτό συμβαίνει επειδή το λιμάνι του Μύτικα είναι κατειλημμένο από τα δεκάδες μηχανοκίνητα σκάφη ντόπιων και επισκεπτών και όχι επειδή απλά προτιμούν το Κάλαμο ή το Καστό. «Τα νησιά Κάλαμος και Καστός αυτοί με τα ιστιοπλοϊκά τα έχουν στα πόδια τους όλη τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ όμως θέλουν απλά ασφαλές καταφύγιο να αράξουν και το λιμάνι του Μύτικα είναι ιδανικό, αν όμως ήταν ανοικτό γι αυτούς κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει».
Ρωτήσαμε τον επιχειρηματία τι προτείνει και να η απάντηση που πήραμε: «Αν περιμένουμε τους νόμους, τον καθορισμό χερσαίας ζώνης στο λιμάνι, την νομιμοποίηση του βυθισμένου λιμανιού απλά θα βλέπουμε τα κότερα να περνάνε και θα κλαίμε την μοίρα μας. Η λύση είναι την περίοδο του καλοκαιριού να τοποθετούνται πλωτές είτε προς την Αγία Τριάδα είτε προς τα Σκαρογιανέϊκα στο κάτω Μύτικα και όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη ντόπιων και επισκεπτών υποχρεωτικά να αράζουν εκεί. Οι ψαράδες του Μύτικα θα αράζουν όλοι στο αριστερό μπαστούνι του λιμανιού και όλο το άλλο λιμάνι να ανοίγει το καλοκαίρι για τα κότερα. Το λιγότερο 90-100 κότερα θα βρίσκονται κάθε μέρα αραγμένα μέσα στο λιμάνι του Μύτικα αν γίνει αυτό. Με 5 άτομα αν υπολογίσεις κάθε κότερο μιλάμε για 450-500 άτομα που θα κινούνται κάθε μέρα στο Μύτικα».
«Πρέπει όλοι εμείς που ζούμε από το τουρισμό αλλά και όλος ο Μύτικας, γιατί τα χρήματα πάνε σε όλους, στο ψαρά, στο μανάβη, στα σουπερ μάρκετ, σε αυτόν που ενοικιάζει ένα δωμάτιο, σε παιδιά άνεργα που αν ανοίξουν οι δουλειές θα βρουν απασχόληση, να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε».


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ!

Σχόλια