Πως έγινε η μάχη στην Κόνισκα

EKAML2Επαφή και μάχη με την ομάδα των Αλβανών οπλοφόρων είχαν τα αποσπάσματα των ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ (σε αυτούς αποδίδεται η θανάτωσή τους) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο από τους πέντε Αλβανούς συμμορίτες στην ορεινή Ναυπακτία.
Σύμφωνα με πληροφοριες νεκροί είναι ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών..
Οι Αλβανοί είχαν εντοπιστεί αρκετά ενωρίτερα, όπως είχε γράψει το defencenet.gr, αλλά κρίθηκε ότι θα έπρεπε τα αποσπάσματα να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να έχουν πλεονέκτημα λόγω τη δυνατότητας να επιχειρούν στο σκοτάδι, κάτι που οι κακοποιοί δεν είχαν.
Με την χρήση προηγμένων συστημάτων θερμική όρασης των ΕΤΑ εντοπίστηκαν και εν συνεχεία οι Αλβανοί κακοποιοί κυριολεκτικά θερίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.
Επίσημα η εξόντωσή τους αποδίδεται στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ: Απόσπασμα των ΕΚΑΜ τους εγκλώβισε σε ενέδρα και τους “τελείωσε”. Αυτό αναφέρει η ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Πολύ καλή δουλειά φέρεται να έκανε και ομάδα 8 συνοριοφυλάκων ιχνηλατών που μεταφέρθηκαν από τον Έβρο για την συγκεκριμένη αποστολή.
Η μάχη διεξήχθη στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας και διήρκεσε τουλάχιστον μια ώρα. Οι Αλβανοί κλήθηκαν να παραδοθούν, αλλά άρχισαν να πυροβολούν με ΑΚ-47.
Οι Έλληνες ανταπέδωσαν με στοχευμένα πυρά και μετά από σύντομη καταδίωξη οι δύο Αλβανοί εξοντώθηκαν.
ΟΙ άλλοι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν και εικάζεται ότι έχουν χωριστεί πριν την συμπλοκή.
Ο αρχηγός των συμμοριτών, ο 36χρονος Μάριο Κόλα δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια