Απο το 2019 οι αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πάρις Κουκουλόπουλος
Το στίγμα για τη θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αλλαγές στο τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών δίνει με σημερινή συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος.
Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές καθώς και για τη πρόταση της ΔΗΜΑΡ να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στις βουλευτικές εκλογές απάντησε τα εξής:
«Οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο εκλογής δημοτικών αρχών θα ισχύσει στις μεθεπόμενες δημοτικές εκλογές το 2019.
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο και την πρόταση της ΔΗΜΑΡ θέλω να διατυπώσω τρεις καθαρές θέσεις:
α. Η αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα της κρίσης υπονομεύεται από τις τεχνητές πολώσεις. Η χώρα για ένα μεγάλο διάστημα χρειάζεται κυβερνήσεις με πλειοψηφία στο Λαό και στη Βουλή. Άρα το μπόνους πρέπει να καταργηθεί.
β. Θεωρώ αδιανόητο οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου να μη συμπεριλαμβάνει και το σπάσιμο των περιφερειών-μαμούθ που έχουν αποξενώσει τον πολίτη από τους αντιπροσώπους του και έχουν αναδείξει σε κυρίαρχο τον ρόλο των Μ.Μ.Ε.
γ. Τα αναλογικά εκλογικά συστήματα είναι ασύμβατα με τη σημερινή πολιτική στάση των περισσοτέρων κομμάτων και μάλιστα της ΔΗΜΑΡ. Στις δύο αναμετρήσεις του 2012 δε θα μας έδιναν κυβέρνηση και δε νομίζω ότι αυτό το θέλουν οι Έλληνες.
Κατά συνέπεια εκτός από την κατάργηση του μπόνους που είναι επιβεβλημένη, πρέπει να αυτοκαταργηθούν και πολλές από τις τρέχουσες λογικές».

Σχόλια