ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου συνεδρίασε το Σάββατο 23-11- 2013 με θέμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται. Συζητήθηκε η στρατηγική και αναλύθηκε η πολιτική συγκυρία, η κατάσταση στην αυτοδιοίκηση γενικά και στο δήμο μας ειδικότερα.

 Τονίστηκε η αναγκαιότητα  ενός ευρύτατου αυτοδιοικητικού ρεύματος ανατροπής στο δήμο Ξηρομέρου και αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη στον Ηλία Γεωργαλή, επικεφαλής της Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου, ως υποψήφιο δήμαρχο.
Αυτή η θέση επιβεβαιώνει την πάγια αντίληψη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για ανεξάρτητη και αυτόνομη τοπική αυτοδιοίκηση.

 Η μάχη θα δοθεί με ομοψυχία , αποφασιστικότητα και διαθεσιμότητα όλων των μελών για τη νίκη των δυνάμεων της ανατροπής στο δήμο Ξηρομέρου.

Σύντομο βιογραφικό του Ηλία Γεωργαλή,
επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου

 Τελείωσε την Οδοντιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης και ειδικεύθηκε ένα χρόνο στην Αθήνα. Παράλληλα έκανε μουσικές σπουδές (ανώτερα θεωρητικά και Βυζαντινή Μουσική). 
Εντάχθηκε το 1975, στην Τρίτη γυμνασίου, στο μαθητικό και πολιτικό κίνημα. Απ’ το 1981 ανεξάρτητος στην Αριστερά και τον Πατριωτικό Εναλλακτικό χώρο.

 Δραστηριοποιείται επί χρόνια στα Κινήματα για την Οικολογία και την Αυτοδιοίκηση και είναι απ’ τα ιδρυτικά μέλη των «Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα». Απ’ το 2008 μέχρι το 2010 ήταν  μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων(ΠΑΝΑΚ) και υπεύθυνος για την  "αντικαλλικρατική" τεκμηρίωση.
Συμμετέχει σε πανελλαδικές πρωτοβουλίες για την Ενέργεια και την διαχείριση των αποβλήτων.

Απ’ το 1983 εμπλέκεται στα τοπικά ζητήματα, συμμετέχοντας στην αντίσταση για την κατασκευή διαλυτηρίου πλοίων στο Πλατυγιάλι. Απ’ τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Πολιτών Αστακού, συλλογικότητας με σημαντικές πρωτοβουλίες (λιθάνθρακας, Κατάρ, διαφύλαξη δημόσιου χώρου, πρωτοβουλίες για συγκρότηση δικτύων παραγωγών κτλ).  

Κείμενά του για τον Κοινοτισμό, την Οικολογία, την Ελληνική ταυτότητα,  καθώς και τη Μουσική είναι δημοσιευμένα σε διάφορα έντυπα.
Δεν είχε ποτέ καμία έμμισθη σχέση με την πολιτική ούτε με το Δημόσιο. 

Σχόλια