Με ξεχωριστή λαμπρότητα η γιορτή της Παναγιάς μας στο Χωριό μας !





 
Στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2013 μέσα στην καρδιά του χειμώνα,  στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια ο εορτασμός της τοπικής  εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Τετάρτη  20 Νοεμβρίου  και ώρα 16.30, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατούνας Αρχιμανδρίτη Νεκτάρίου Τριάντη και … έξι ιερωμένων ήτοι: των αιδεσιμότατων, Σπυρίδωνος Μανιαβού, Θεοδοσίου Αθανασοπούλου, Κοσμά Τσιτσιβού, Βελισσαρίου Καντούνη, Βασιλείου Λιάκου και Δημητρίου Χαμαλέτσου, όπου  στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς  παραβρέθηκαν.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Θεοτόκου, για πρώτη φορά μετά τα χρόνια του μεσοπολέμου, γεγονός που προκάλεσε  Θεία συγκίνηση και ιδιαίτερη ικανοποίηση στους Κωνωπινιώτες και σ’ όλο το εκκλησίασμα ανυψώνοντας την πίστη μας στη Θεομήτορα , κάτι που το έχουμε ανάγκη τόσο πολύ στις μέρες μας.


Μετά το πέρας ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διανεμήθηκε άρτος  και γλυκά κατά τα καθιερωμένα.
 
Την επόμενη 21 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του εφημέριου της Κωνωπίνας πατήρ κ. Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Αντιδημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας  κ. Φερεντίνου Ευθυμίου, του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή του Συνδυασμού «Μαζί στη Νέα Εποχή»  Γεωργίου Αποστολάκη,  των Δημοτικών Συμβούλων Τζαβαλά Δημητρίου, Παναγιώτη Σαλοδημήτρη, του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας κ. Αποστολάκη Παντελή της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεών» κας Αφροδίτης Μπουμπούλη, του Προέδρου του Χωριού κ. Νώντα Τσαμποδήμου, 
του  Προέδρου και Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, τοπικών παραγόντων καθώς και κατοίκων του Χωριού και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν κατακλύσει τον ναό. 
Στη συνέχεια διανεμήθηκαν τα«πολυσπόρια» που αναβιώσαν και φέτος στην Κωνωπινα,  οι γυναίκες του χωριού, οι οποίες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μερίμνησαν για την παρασκευή τους και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους,
με την συνδρομή τουΣυλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου και τουΕκκλησιαστικού Συμβουλίου, φροντίζοντας έτσι, ώστε να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας, μοιράζοντας παράλληλα και Ξηρομερίτικο ραβανί, που είχαν ετοιμάζει οι γυναίκες της Κωνωπίνας.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χωριού κ. Νώντας Τσαμποδήμος παρέθεσε κέρασμα σε καφενείο του Χωριού μας, όπου  προσφέρθηκαν καφές, γλυκά και υπέροχο ντόπιο  τσίπουρο.

Ευχόμαστε του χρόνου, να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.

Δείτε  πολλές φωτογραφίες  …..

Σχόλια