“ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”



 Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλους της Διαρκούς
Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της ΒουλήςΝίκης Φούντα,  κατατέθηκε πρόταση, η οποία και έγινε αποδεκτή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την προώθηση της δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων στην Ελληνική περιφέρεια.
Αυτό σημαίνει πως στο πλαίσιο της αρμόδιας Επιτροπής σύντομα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό και θα κατατεθούν οι προτάσεις από τους βουλευτές, σχετικά με το μείζον αυτό αναπτυξιακό θέμα.
Η κ. Φούντα, με την ιδιότητά της ως υπεύθυνη του αντίστοιχου Τομέα της ΔΗΜ.ΑΡ., έχει τονίσει επανειλημμένως την μεγάλη σημασία της αναβάθμισης των μεταφορών που θα μπορούσαν να επιφέρουν τα υδατοδρόμια στην ελληνική Περιφέρεια, σε ένα άλλο μοντέλο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα υδατοδρόμια οφείλουν να αποτελέσουν ιδανική εναλλακτική, με άμεσα αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη.
Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, που υποφέρουν σε επίπεδο υποδομών – με ένα κάκιστο οδικό δίκτυο, χωρίς κυριολεκτικά άλλες μεταφορικές επιλογές – το δίκτυο των υδατοδρομίων, θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα άνοιγε θέσεις εργασίας και θα ενίσχυε  την τουριστική ανάπτυξη.
Για εμάς όλα αυτά αποτελούν ζητούμενο.
Η  επιστολή της κ. Φούντα προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου:http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/503.pdf

Σχόλια