Συλλέκτης μεταλλιών ο Ακαρνανικός στο TAE KWON DO. Συγχαρητήρια σε αθλητές και προπονητές.


Στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΤAE KWON DO ITF που διεξήχθη στην Αριδαία την 30-11/1-12-2013, συμμετείχε ο σύλλογος της Αλυζίας και σημείωσε μία ακόμη επιτυχία. Συμμετείχαν 370 αθλητές από 32 Συλλόγους. Ο Ακαρνανικός συμμετείχε με 13 αθλητές οι οποίοι είχαν μια εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία και επέστρεψαν «φορτωμένοι» με 4 χρυσά, 1 αργυρό και 5 χάλκινα μετάλλια.
Τα μετάλλια κατέκτησαν οι:
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Χριστονίκος Χρύσανθος, Καϋμενάκη Μελίνα, Σπερδέα Άριεντ και Ζέπος Βασίλειος.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Χριστονίκος Αντώνης.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ: Κάχρος Κωσταντίνος, Καϋμενάκη Νεφέλη, Σώζου Κατερίνα, Βενέτης Ευστάθιος και Κομποτιάτης Λάμπρος.
Αθλητής των αγώνων αναδείχτηκε ο Χριστονίκος Χρύσανθος με τέσσερις νικηφόρους αγώνες στην ως συνήθως πιο δύσκολη και πολυπληθέστερη κατηγορία των 63 κιλών. Δυνατός αλλά και θεαματικός ο Χρύσανθος κέρδισε τον απολυτό σεβασμό όλων. Δύο πολύ οριακούς αγώνες χρειάστηκε και η Καϋμενάκη Μελίνα για να φθάσει στο χρυσό ασκώντας αφόρητη πίεση στις αντιπάλους της μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στοιχεία ώριμου αθλητή παρά το νεαρό της ηλικίας του έδειξε ο Ζέπος Βασίλειος και με πολύ πλούσιο παιχνίδι κέρδισε την κατηγορία του. Ενώ ο Σπερδέας Άριελντ επικράτησε με δυναμισμό απέναντι σε δυο σκληρούς αντιπάλους.

http://mytikaspress.blogspot.gr/2013/12/tae-kwon-do.html#more






Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρωτάθλημα συμμετείχαν για πρώτη φορά και έξι νέοι αθλητές από το Θύρρειο εκ των οποίων οι πέντε επέστρεψαν με μετάλλιο ενώ και ο Σώζος Σωτήρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αδικήθηκε όμως και δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στα μετάλλια δείγμα της πολλή καλής προετοιμασίας τους από τον προπονητή τους Κάχρο Γεώργιο και τον νεαρό συναθλητή τους Κάχρο Κωσταντίνο.




Στους ίδιους αγώνες συμμετείχε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Λεκατσά Μαρία η οποία μαζί με τον Χριστονίκο Χρύσανθο και την Καϋμενάκη Μελίνα έχουν επιλεγεί στους οκτώ καλύτερους αθλητές της κατηγορίας τους προκειμένου να συμμετάσχουν σ ένα νέο θεσμό - πρωτάθλημα με τον τιτλο «KING OF TAE KWON DO». Το τουρνουά διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στις 21-22/12/2013 με τις δηλώσεις να ξεπερνούν κάθε προσδοκία!
«Αυτή είναι μια επιτυχία που ήρθε να προστεθεί στις τόσες προηγούμενες που κατάφερε ο Σύλλογος στη σεζόν που πέρασε. Είχαμε βάλει υψηλούς στόχους και τα καταφέραμε. Ήταν η καλύτερη χρονιά από πλευράς διακρίσεων για το Σύλλογο, τόσο σε πανελλήνιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που μου αρέσει πολύ σ' αυτά τα παιδιά είναι η δίψα τους για διάκριση, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την νίκη και την ήττα, και αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι θα ανεβούμε ακόμα πιο ψηλά….» Δήλωσε ο προπονητής του συλλόγου Καϋμενάκης Σπύρος. Ενώ ο Παπαδιώτης Γίωργος δήλωσε: «Ήξερα ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί, όμως με ανησυχούσε το γεγονός ότι δεν είχαμε πολλούς αγώνες και χρειάζεται αγωνιστικός χρόνος για να βγάλουμε στον αγώνα αυτό που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Τελικά δείξαμε από την αρχή ότι έχουμε μια εξαιρετική ομάδα με νέους αλλά εξαιρετικούς αθλητές που μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει πολλές διακρίσεις και στο μέλλον.Ο σωστός προγραμματισμός , η ποιοτική προπόνηση,η αγωνιστική δράση και το ταλέντο των αθλητών μας είναι τα μυστικά της επιτυχίας μας συνεχίζουμε…»

Σχόλια