ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ


Σχετικά με κλοπές και φθορές που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε δημοτικό υλικό και συγκεκριμένα :
Στην Δημοτική Κοινότητα Αστακού , κλοπή Χριστουγεννιάτικου υλικού στολισμού (Χριστουγεννιάτικο Καραβάκι σημαντικής αξίας)
Στην Τοπική Κοινότητα Καραϊσκάκη, κλοπή Χλωριωτών.
Στην Τοπική Κοινότητα Προδρόμου φθορά στους Χλωριωτές
Η Δημοτική Αρχή, δια μέσω των αρμοδίων Αντιδημάρχων , ενημέρωσε αμέσως τις Αστυνομικές Αρχές και ζήτησε από αυτές την προστασία της δημοτικής περιουσίας .
Επίσης   αποφάσισε  την υποβολή έγκλησης – μήνυσης κατ΄ αγνώστων για κλοπή και φθορά δημοτικής περιουσίας.
Δυστυχώς στην πιο δύσκολη εποχή για τα οικονομικά του Δήμου μας, όταν η Δημοτική Αρχή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για περιορισμό των εξόδων στα απολύτως απαραίτητα και αναγκαία  κάποιοι  ασυνείδητοι προκαλούν μ’ αυτό τον τρόπο οικονομική ζημιά στον Δήμο μας.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, θα προβεί στην άμεση  αποκατάσταση των κλαπέντων αντικειμένων (Χλωριωτές), όπως και στην αποκατάσταση των φθορών. Στην όποια αξία όμως, των κλαπέντων αντικειμένων, θα πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα που ξοδεύονται για την αποκατάστασή τους, δηλαδή την αγορά εκ νέου των υλικών και τις εργατοώρες που θα πρέπει να πληρώσει ο Δήμος στους εργάτες. Πέρα από την οικονομική ζημία,  μπαίνει και σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, όταν αυτοί οι ασυνείδητοι κλέβουν και προκαλούν φθορές στους Χλωριωτές των δεξαμενών υδρεύσεως.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την δημοτική περιουσία , η οποία ανήκει σε όλους  τους Δημότες του Ξηρομέρου. 

Σχόλια