Κατάληψη στη ΔΟΥ από αγρότες (φωτο)


Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί η ΔΟΥ Αγρινίου, καθώς η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, υλοποιώντας σχετική της απόφαση, πραγματοποιεί μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην εξοντωτική φορολόγηση και στο μέτρο τήρησης βιβλίων.
O
Αντιπροσωπία των αγροτών, μάλιστα, επέδωσε πριν από λίγο ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΟΥ, ενώ δεκάδες παραγωγοί, αλλά και μέλη του Εργατικού Κέντρου, παραμένουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κτιρίου της εφορίας, στον πεζόδρομο της οδού Μανδηλαρά. Ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αιτ/νιας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος και σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μέτρα που στοχεύουν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και για φοροληστεία,  συνδέοντας τα μέτρα αυτά με την Ε.Ε. και τη νέα ΚΑΠ.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι συγκεντρωμένοι αγρότες μίλησαν για  αποφάσεις που παίρνονται εναντίον τους, εστιάζοντας στους φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, στις παρακρατήσεις επιδοτήσεων, στις δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, στα χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, στις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, στις μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά.

OΤα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι:
1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους – να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους – να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος – να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.
2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη – κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης.
3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020.
4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη.
O5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ – κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο – να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%.
8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους – να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων – να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις – να δίνονται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων – όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής».
9. Να αποζημιωθούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί που η σοδειά τους συρρικνώθηκε δραματικά λόγου φυσικών εχθρών και περιβαλλοντικών αιτιών, να αποζημιωθούν οι δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από την ακαρπία και άλλες αιτίες – αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες – ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει από όλους τους κινδύνους και θα απ[αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
O10. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα – να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.
11. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις – χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία – σύνταξη.
12. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.
13. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.
14. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.
15. Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής (ΤΟΕΒ Μακρυνείας και Παναιτωλίου).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Agrinionreport

Σχόλια