Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά


geg-kefalonia-seismosΣτην κήρυξη της Κεφαλονιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά το σεισμό των 5,8 βαθμών, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να ολοκληρωθεί πιο άμεσα η καταγραφή και η αποκατάσταση των καταστροφών και να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία που δημιουργεί εμπόδια.
«Στόχος μας είναι να επιστρέψει όσο γίνεται πιό γρήγορα η ζωή στην Κεφαλονιά στους κανονικούς ρυθμούς» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών που βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής στο Αργοστόλι.
«Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα αυτό είναι το ευχάριστο, είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε ότι «έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι στα κτίρια από ειδικά συνεργεία, με επικεφαλής μηχανικούς που έχουν φτάσει από το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Περιφέρεια, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και άλλες υπηρεσίες».
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τα κτίρια των νοσοκομείων, τα κέντρα υγείας, τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η απρόσκοπτη λειτουργία των βασικών δομών του νησιού.
Παράλληλα, στην Κεφαλονιά έχουν φτάσει άντρες και οχήματα τις Ελληνικής Αστυνομίας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων, ενισχύσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μια ομάδα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στέγασης των κατοίκων, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές, στο νησί έχει φτάσει ήδη το πλοίο «Superfast 1», το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 700 άτομα, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα φτάσει τις επόμενες ώρες και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με δυνατότητα στέγασης 1.300 ατόμων.
efsyn.gr

Σχόλια