Αναβίωση της «Μπαζίνας» στη γιορτή του Αγίου Ευθυμίου στην Κωνωπίνα


     Το τοπικό πατροπαράδοτο έθιμο της  «Μπαζίνας», θα αναβιώσει φέτος για πρώτη φορά στην Κωνωπίνα, την Δευτέρα το πρωί, 20 Ιανουαρίου 2014, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ευθυμίου.

Στη γιορτή του Αη Θυμιού στη Κωνωπίνα, τα καλύτερα…από το Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου!
      Το τοπικό πατροπαράδοτο έθιμο της «μπαζίνας», θα αναβιώσει φέτος για πρώτη φορά στην  Κωνωπινα, ανήμερα του Αη Θυμιού (Δευτέρα 20 Ιανουαρίου) το πρωί, όπου οι γυναίκες του χωριού, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα φροντίσουν για την παρασκευή της και τη διανομή της, σ’ όλους τους παρευρισκομένους, με την συνδρομή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ώστε να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας...............




    Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την τύχη να δουν πως παρασκευάζεται «η μπαζίνα»  και να γευτούν ένα υπέροχο θρεπτικό έδεσμα, που στα παλαιότερα χρόνια ήταν συνυφασμένη με τις κρύες μέρες του χειμώνα και ιδιαίτερα τις μέρες του χιονιά, μεγαλώντας γενιές και γενιές Ξηρομεριτών.
      Παράλληλα, οι «χρυσοχέρες» γυναίκες της Κωνωπίνας, θα ετοιμάσουν νοστιμότατες ζεστές τσιγαρίδες, που θα προσφέρουν με κρασί και τσίπουρο σ’ όλους τους παρευρισκομένους.
      Είθε να αξιωθούμε όλοι μας, να παραβρεθούμε στη γιορτή της του Αη Θυμιού, στην Κωνωπίνα, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 και να προσκυνήσουμε τη χάρη του, νοιώθοντας παράλληλα και τις γευστικές απολαύσεις μιας άλλης εποχής.


Σχόλια