Σήμερα η Γιορτή του Αγίου Ευθυμίου στην Κωνωπίνα




       Τη  γιορτή του Αη Θυμιού, που είναι μέσα στο καταχείμωνο, οιΚωνωπινιωτές την προσμένουν με μεγάλη χαρά και θρησκευτική ευλάβεια, γιατί γιορτάζει το βυζαντινό εκκλησάκι του χωριού που έχει ταυτισθεί με την ιστορία της Κωνωπίνας.
     Κάθε χρόνο συρρέουν εκατοντάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου, μιας και είναι η μοναδική εκκλησία αφιερωμένη στη χάρη του, στο  Ξηρομέρο αλλά και  σ’ ολόκληρο το Νομό Αιτ/νίας..............



      Για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Τοπική Κοινότητα, οι Κωνωπινιώτες μεριμνούν, ώστε, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, να υποδεχθούν τους πιστούς, δίνοντας απλόχερα την Ξηρομερίτικη  φιλοξενία.
        Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των μελών του Συλλόγου με το εκκλησιαστικό συμβούλιο  και των γυναικών του χωριού, που πρωτοστατούν σ’ όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος στην γενέτειρα για να συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα των εκδηλώσεων.

        Φέτος, μετά τη θεία λειτουργία, ανήμερα του Αη θυμιού, (20-1-2014), θα  αναβίωσουν στην Κωνωπινα, τα πατροπαράδοτα έθιμα: της Μπαζίνας και των Τσιγαρίδων, όπου  οι γυναίκεςθα φροντίσουν για την παρασκευή τους και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους, με την συνδρομή του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ώστε να μείνουν ζωντανά και στις μέρες μας,  πανάρχαια έθιμα του τόπου μας.
















Σχόλια