Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης του ΑστακούΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα καθώς και στα στελέχη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του Αποχετευτικού Δικτύου ΔΕ Αστακού, εκφράζει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς. 


Όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς «είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την περιοχή μας να προχωρήσει άμεσα αυτό το έργο, ένα έργο πνοής για τους κατοίκους μας, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος κάτω από τις δικές του πιέσεις, κατόρθωσε το έργο αυτό προϋπολογισμού 159. 535 ευρώ, να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ. 


Για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της ΔΕ Αστακού, υπεγράφη σήμερα 05/02/2014 η σύμβαση στην Περιφέρεια με τον ανάδοχο του εργου ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε. και πλέον μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου (δεδομένης και της απαιτούμενης εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας) ο Δήμος Ξηρομέρου αλλά και οι δημότες του θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα ολοκαίνουργιο δίκτυο. 

Το έργο αφορά στην κατασκευή τριών μικρών τμημάτων στο τέλος του παραλιακού αγωγού πριν τη σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό και έτσι θα ολοκληρωθεί η μεταφορά των λυμάτων του πολεοδομικού ιστού της ΔΕ Αστακού στην ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων . 

Με προηγούμενες εργολαβίες έχει κατασκευασθεί δίκτυο ακαθάρτων, το οποίο δεν είναι λειτουργικό καθώς υπολείπονται τμήματα του Κεντρικού Συλλεκτήρα και κάποια τμήματα αγωγών, ώστε να συνδεθεί το σύνολο του κατασκευασμένου δικτύου με το υφιστάμενο Αντλιοστάσιο και εν συνεχεία μέσω του υφιστάμενου Καταθλιπτικού αγωγού να οδηγηθούν τα λύματα στις υφιστάμενες ΕΕΛ του Αστακού.

Σχόλια