Οργή για τους «πεθαμενατζήδες» του διαδικτύου

lif-internetKάποιοι βιάστηκαν να «πεθάνουν» τον άτυχο 38χρονο που έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, χτυπημένος από την γρίπη των πτηνών. Η «είδηση» κυκλοφόρησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ενώ ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε στις τρείς!
Κάποιοι δεν υπολόγισαν, στο βωμό του ανταγωνισμού της «αποκλειστικότητας», το γεγονός ότι είχε οικογένεια, ανθρώπους που αγωνιούσαν για την κατάσταση του αλλά και ανθρώπους που μάχονταν για να τον κρατήσουν ζωντανό. Η «είδηση» αναδημοσιεύτηκε όπως ήταν φυσιολογικό από άλλα ΜΜΕ , που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος απίθανος  μπορεί να υπάρχει πίσω από ένα πληκτρολόγιο και μάλιστα υπήρχε κόσμος στο χωριό του που πήγαινε στο πατρικό του για να συλλυπηθεί, ενώ ο 38χρονος ζούσε ακόμη!
Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των γιατρών της ΜΕΘ και όχι μόνο και φυσικά αποτελεί ντροπή για την τοπική μικρή δημοσιογραφική οικογένεια, που με κάτι τέτοια «βουλιάζει»  στην απαξίωση.  Με την έξαρση του διαδικτύου δεν είναι λίγοι αυτοί που και στο Αγρίνιο πλέον αυτοπροσδιορίζονται  ως δημοσιογράφοι , αν και στην ουσία είναι κάτι άλλο: Άνεργοι, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες άλλων άσχετων χώρων, δημόσιοι υπάλληλοι, άτομα με απωθημένα ή απλά ψώνια  και πάει λέγοντας, που δεν έχουν κολλήσει ποτέ στη ζωή τους ούτε ένα δημοσιογραφικό ένσημο.  Θεωρούν τον εαυτό τους παράγοντα της τοπικής κοινωνίας, της πολιτικής κλπ και συνδιαμορφωτή της κοινής γνώμης , γράφουν και αντιγράφουν ασύστολα,  χωρίς ίχνος δεοντολογίας.
Όσο δεν υπάρχουν ακόμη κανόνες στην διαδικτυακή ενημέρωση και στην κατοχύρωση της, η κατάσταση αυτή θα συνεχίζεται και οι πολίτες είναι  αυτοί που μπορούν προς το παρόν να στείλουν αυτούς τους ανεκδιήγητους στα σπίτια τους ή στις πραγματικές δουλειές τους…
http://www.agriniopress.gr/

Σχόλια