Να "τσιγκλήσει" Μπάκο-Καϋμενάκη ο Τατούλης!

Να "τσιγκλήσει" Μπάκο-Καϋμενάκη ο Τατούλης!
Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και η Αρκαδία καλείται να ανταποκριθεί ώστε να κερδίσει ακόμη ένα στοίχημα. Η ομάδα του Νομού, η μοναδική εκπρόσωπος της Πελοποννήσου στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ευρωπαϊκής ιστορίας της.
Η πρόκληση της Μάιντς, το σκορ του πρώτου αγώνα και κυρίως η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Αρκάδες στη Γερμανία έχουν "γεμίσει" με μετρημένη και συγκροτημένη αισιοδοξία τον κόσμο της ομάδας, για μια μεγάλη βραδιά στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (Πέμπτη στις 21:15).

Αυτή η βραδιά αναμένεται ξεχωριστή στην έδρα του Αστέρα, με το ενδιαφέρον των φιλάθλων να προμηνύει ένα γεμάτο γήπεδο. Και εδώ ακριβώς είναι το κλειδί για την πόλη, το Νομό, την Περιφέρεια. Ο τρόπος που η αντίδραση και η κινητοποίηση του κόσμου, θα πωρώσει τους ιδιοκτήτες της ομάδας, οι οποίοι δεν θέλουν και πολύ για να τρελαθούν και να προχωρήσουν σε νέες, ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις και γιατί όχι σε ένα ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ...

Μπάκος και Καϋμενάκης εδώ και χρόνια δείχνουν το πάθος που έχουν με αυτή την ομάδα. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από την καψούρα δύο ανθρώπων πρώτα για την Αρκαδία κι έπειτα για το ποδόσφαιρο. Χρόνο με το χρόνο, όμως, οι κιτρινομπλέ, ξεπερνούν τα στενά όρια του Νομού και σκαρφαλώνουν στην κορυφή της πυραμίδας των ελληνικών ομάδων της Περιφέρειας. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι πρότυπο και οδηγός για πολλές ελληνικές ομάδες της επαρχίας.

Και μέσα σε όλα αυτά κρύβεται το κλειδί που μπορεί να ανοίξει την πόρτα για μία ακόμη μεγαλύτερη πτήση του Αστέρα Τρίπολης. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας έχουν -αθόρυβα- εκδηλώσει την επιθυμία τους να γιγαντώσουν κι άλλο, την ομάδα που κατακτά μικρές κορυφές εδώ και χρόνια. Τελικός Κυπέλλου το 2013, τρεις σερί εμφανίσεις στο Europa League, σταθερή παρουσία στην πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Όλα αυτά δεν είναι λίγα και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα από τον κόσμο. Η αγκαλιά στον Αστέρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, κυρίως όμως από τον απλό κόσμο. Και εδώ έρχεται να τεθεί το ερώτημα για τους υπόλοιπους; Τι κάνουν δηλαδή γι' αυτήν την ομάδα οι πολιτικοί ηγέτες και φορείς της Πελοποννήσου;

Η Πελοποννησιακή πολιτική ηγεσία καμαρώνει, θαυμάζει και εμφανίζεται στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" κυρίως για να πανηγυρίσει μαζί με τον Αστέρα και να εισπράξει λίγο από τη λάμψη του. Αυτό είναι δικαίωμα της. Όπως όμως συμβαίνει με κάθε δικαίωμα, υπάρχουν και υποχρεώσεις. Στην περίπτωση της Περιφέρειας, λοιπόν, αυτή η υποχρέωση είναι προς τον κόσμο της Αρκαδίας και τους όμορους νομούς (κι όχι προς την ομάδα) και για αρχή θα μπορούσε να είναι ένα "τσίγκλισμα" προς Μπάκο και Καϋμενάκη.

Αυτό το... τσίγκλισμα θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε ενέργεια ή συνέργεια προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ομάδας. Είτε είναι γήπεδο, είτε είναι προπονητικό κέντρο, είτε είναι υποδομές στην πόλη, πάντοτε με επίκεντρο τον Αστέρα Τρίπολης. Την ομάδα που φέρνει τουρισμό στην πόλη και στην Περιφέρεια, την ομάδα που διαφημίζει στην Ευρώπη το όνομα του Νομού και που μπορεί να αποτελέσει το πιο ισχυρό χαρτί διαφήμισης της Μυθικής Πελοποννήσου.
Καλό, λοιπόν, θα ήταν κόσμος, Τατούλης αλλά και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της πάντοτε ισχυρής -στα κέντρα αποφάσεων- Αρκαδίας, να ενωθούν και να συσπειρωθούν γύρω από τον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να δώσουν το απαραίτητο ερέθισμα στους ιδιοκτήτες της ομάδας για να προχωρήσουν και σε άλλα "θαύματα", όπως το νέο γήπεδο της ομάδας. Ένα όραμα που παραμένει ενεργό -όπως τα ηφαίστεια- και που χρειάζεται μια σειρά από κινήσεις για να ενεργοποιηθεί... Άλλωστε τα παραδείγματα της Περιφέρειας Αττικής με τη χρηματοδότηση 27 εκατομμυρίων ευρώ προς Παναθηναϊκό (7) και ΑΕΚ (20) είναι πρόσφατη και αποτελούν καλό εγχειρίδιο για το τι θα μπορούσε να πράξει (επιτέλους) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον Αστέρα...
http://www.arcadiasports.gr/

Σχόλια