Με την Βοήθεια στο Σπίτι στην Μαχαιρά και την Δημοτική ενότητα Φυτειών επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησις του Δήμου Ξηρομέρου Κώστας ΓεωργούλαςΟ Πρόεδρος  της κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας  και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόδουλος Ρηγάλος  επισκέφθηκαν την κοινότητα Μαχαιράς και την δημοτική ενότητα Φυτειών μαζί με τους εργαζομένους στο πρόγραμμα βοήθεια του Σπίτι, μίλησαν με τους ηλικιωμένους και με τους εργαζόμενους  στο πρόγραμμα για την βελτίωση των υπηρεσιών μιας και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για αυτό το σημαντικό πρόγραμμα.....

Η βοήθεια στο σπίτι είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα.
Το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχονται ποικίλλει και προσαρμόζεται στις ανάγκες των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ   το πρόγραμμα λειτουργεί 12 χρόνια .
Καταρχάς,υπάρχει η διευθέτηση των οικιακών εργασιών. Οι οικογενειακοί βοηθοί ασχολούνται με την οικιακή καθαριότητα. και την τακτοποίηση  του σπιτιού,αναλαμβάνουν την προμήθεια τροφίμων την εξόφληση λογαριασμών καθώς και την ατομική υγιεινή των ηλικιωμένων.
Οι νοσηλεύτριες μετρούν την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο , συνταγογραφούν  και προμηθεύουν  τα φάρμακα ,κάνουν αιμοληψίες ,ενέσεις και εμβόλια,περιποιούνται κατακλίσεις και τραύματα και ασχολούνται  με την προσωπική φροντίδα των εξυπηρετούμενων.
Η κοινωνική λειτουργός αξιολογεί τις ανάγκες του προγράμματος και συντονίζει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των ατόμων.
Συνεργάζεται με το οικογενειακό περιβάλλον του ηλικιωμένου καθώς και με υπηρεσίες που σχετίζονται με τα θέματα που τους αφορούν.
Ολόκληρη η ομάδα των εργαζομένων συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα όσον αφορά τους ηλικιωμένους και προσαρμόζει το πρόγραμμα της πάντα με βάση τις ανάγκες τους.
Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησις Κώστας Γεωργούλας  διαβεβαίωσε στους ηλικιωμένους ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και μετέφερε την βούληση του Δημάρχου κ Ερωτόκριτου Γαλούνη  και των Δημοτικών Συμβούλων ότι θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια.

Σχόλια