Απαντά ο Ε. Γαλούνης για τις μηνύσεις από τους 4 εργολάβους    Αναρτήθηκε από  Xiromeronews Blogspot.

Την δική του θέση καταθέτει ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ε. Γαλούνης για τημήνυση που κατέθεσαν εργολάβοι, οι οποίοι στη μήνυση τους τον κατηγορούν για συκοφασυντική δυσφήμηση και τον εγκαλούν για τα όσα είπε στοAgrinioNet.gr και στο Δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου περί «Εθνικών εργολάβων».
      Ο κ. Γαλούνης μιλώντας στο AgrinioNet.gr αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατ αρχήν η ορολογία «Εθνικοί Εργολάβοι» δεν ειπώθηκε μόνο στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν μια πολιτική θέση του συνδυασμού μας που ενημερώσαμε τους πολίτες του δήμου Ξηρομέρου, ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα, χωρίς να ονοματίσουμε, οι οποίοι με τις απευθείας αναθέσεις κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα. 
      Αυτό το είχαμε πει σε όλη την κοινωνία, σε όλο το λαό και είχαμε δεσμευτεί ότι όταν εμείς πάρουμε την εξουσία, αυτοί οι άνθρωποι που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, δεν θα έχουν καμία θέση στη νέα δημοτική αρχή. Είπα κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα δεν είπα έκλεψαν. 
      Δεν είπα δεν πρόκειται να πατήσουν στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί αυτό δεν έχω κανένα δικαίωμα να το κάνω, είπα όσο εγώ είμαι δήμαρχος δεν πρόκειται να αναθέσω κανένα έργο σε αυτούς τους εργολάβους.
        Είπα και την πολιτική θέση ότι το πάρτι στο δήμο Ξηρομέρου τελείωσε. Ο δήμος Ξηρομέρου δικαιούται να έχει αξιοπρέπεια. Θα αποκτήσει την αξιοπρέπεια του, θα αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία Τώρα εάν οι άνθρωποι αυτοί ενοχλήθηκαν και χαρακτήρισαν οι ίδιοι τους εαυτούς τους εθνικούς εργολάβους…».......         Ερωτηθείς για τη δημοσίευση των ονομάτων 5 εργολάβων ο κ. Γαλούνηςτόνισε «υπάρχουν αυτά τα ονόματα, υπάρχουν κι άλλα ονόματα και αυτό δεν είναι κακό. Υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής και δική μου είναι όλα στο φως. 
       Έχω υποχρέωση να ενημερώσω τους πολίτες που πήγαν τα χρήματα τους. Όλες οι αποφάσεις και όλες οι αναθέσεις είναι δημοσιευμένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν κάθε χρόνο ποιος εργολάβος πήρε τι και γιατί. 
        Επειδή αυτά δεν έχουν βγει επίσημα από το δήμο, εγώ θα φέρω το θέμα στην οικονομική επιτροπή και θα ανακοινώσουμε αναλυτικά για να μάθουν οι πολίτες πλέον, εφόσον αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους εθνικούς εργολάβους, πόσα χρήματα πήρε ο καθένας επίσημα και για ποια έργα
         Σχετικά με το αν οι εργολάβοι που τους ανατέθηκε η πραγματοποίηση έργων παρουσίασαν και τα ανάλογα έργα, ο δήμαρχος Ξηρομέρου ανέφερε «θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι με απόφαση μου θα ορίσω μέχρι τέλος του έτους ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή, η οποία θα εξετάσει όλους τους φακέλους από την 1/1/2011 μέχρι το 2014. 
       Όχι μόνο για τα έργα που εκτέλεσαν οι συγκεκριμένοι, αλλά και για τα έργα που εκτέλεσαν όλοι οι εργολάβοι, για να δούμε αν πράγματι τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί. Θα γίνουν επιμετρήσεις αν έχουν εκτελεστεί όλα καλώς. Είναι χρέος μου να το κάνω και θα το κάνω». 

      Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου εργολάβος που ζήτησε εγγράφως από τον πρόεδρο να μιλήσει και να πει τα δικά του, πήρε απάντηση. 
     Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Γαλούνης είπε «πάντως ο συγκεκριμένος εργολάβος έκανε αίτηση και ζήτησε να διαγραφούν δυο τιμολόγια για κάποια χρήματα που έρχονται για την πυρόσβεση περίπου 24 χιλ ευρώ τα οποία του ανατέθηκαν κανονικά και έγιναν χρηματικά εντάλματα. Όταν αναλάβαμε εμείς με αίτηση του ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να πάρει αυτά τα χρήματα και ο νοών νοείτω…».
      Πιο συγκεκριμένα στον εργολάβο αυτό ανατέθηκαν δυο έργα: 12.600 και 12.600 ουσιαστικά για το ίδιο αντικείμενο. 
     Είναι τα χρήματα που δίνονται σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξηρομέρου ενόψει του καλοκαιριού για την προστασία από τις φωτιές και οτιδήποτε άλλο όπως καθαρισμοί
     Ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή βεβαίωσε τα ποσά υπογράφηκαν τα εντάλματα πληρωμής και το θέμα «κόλλησε» στον Επίτροπο γιατί οι διαδικασίες τονίζει ο κ. Γαλούνης δεν ήταν νόμιμες. 
      Προχθές ο συγκεκριμένος εργολάβος είπε «παρακαλώ να ακυρώσετε τα δυο τιμολόγια μας γιατί δεν επιθυμώ να πάρω αυτά τα χρήματα. Αυτά θα πάνε όλα στον εισαγγελέα. Θα πάνε στον εισαγγελέα και έργα στα οποία γίνει επιμέτρηση και έχουν πληρωθεί και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του έργου».

http://agrinionet.gr/

Σχόλια