Ντίνα Σαμαρά: Έργο επί θητείας Πυθαγόρα Σαμαρά το Λιμενικό ταμείο στον Αστακό.Αναρτήθηκε από 

Αποτελεί πρόκληση  η σημερινή  ανάρτηση  δελτίου τύπου  από το γραφείο δημάρχου για την «επιτυχία»  της νέας δημοτικής αρχής  ότι «επιτέλους έγινε η σύσταση  του δημοτικού λιμενικού ταμείου δήμου Ξηρομέρου» .
Κύριε Γαλούνη η σημερινή σας κίνηση χαρακτηρίζεται     το λιγότερο ασεβής  προς  τον προκάτοχο σας . Προσπαθείτε με έντεχνο τρόπο να ακυρώσετε  την  σημαντική δουλειά που έκανε στον τομέα αυτό   ο Πυθαγόρας Σαμαράς ..... 
 
Πείτε μας , σε ποιες κινήσεις προβήκατε ακριβώς σε αυτούς τους τέσσερις μήνες της  θητείας σας   για να συστήσετε το λιμενικό ταμείο δήμου  Ξηρομέρου;
Που είναι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με εσάς επικεφαλή;
 Γιατί καρπώνεστε ένα επίτευγμα που δεν σας ανήκει ;
Επειδή ασκείτε προπαγάνδα θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους δημότες και τις δημότισσες  του Ξηρομέρου ότι το δημοτικό λιμενικό ταμείο του δήμου Ξηρομέρου είναι έργο του Πυθαγόρα  Σαμαρά και  αυτό είναι αδιαμφισβήτητο .
Για αυτό σας υπενθυμίζω τις αποφάσεις που έχει πάρει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο  με δήμαρχο τον Πυθαγόρα Σαμαρά για το θέμα αυτό .
1)Υπ’ αριθμ 62/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου (ΑΔΑ: Β4ΩΦΩΚΖ-6ΒΥ) με θέμα : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δηµιουργία  ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Ξηροµέρου.
2)Υπ’ αριθμ 141/2012 απόφαση δημοτικού συμβουλίου (ΑΔΑ: Β4ΘΞΩΚΖ-ΛΜΧ)  με θέμα :  Ανάκληση της υπ΄αριθ. 62/2012 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου» και λήψη
νέας σύμφωνης με το υπ΄ αριθ. πρωτ. 45370/8614/02.07.2012 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
H απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου μνημονεύεται και στο με αριθμό 7/15-1-2015 , τεύχος Α , ΦΕΚ .
 Στην απόφαση αυτή μάλιστα ο κύριος Γαλούνης είχε οριστεί και αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το λησμονεί μάλλον .

3) Στις 31/10 /2012  με το υπ’ αριθμ. 84172/15823 ,  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών να κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί  το προεδρικό διάταγμα .
4)Σε  προσωπικές επαφές που είχε ο πρώην δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς με πολιτικούς παράγοντες της κυβέρνησης και μετά από παρεμβάσεις του,  απεστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών  προς  την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την 2α Απριλίου 2013 , το  σχέδιο προεδρικού  διατάγματος  με τη σύσταση του δημοτικού λιμενικού ταμείου δήμου Ξηρομέρου .

Ήταν δηλαδή τετελεσμένο γεγονός  και αναμέναμε το ΦΕΚ

Βέβαια η γενικότερη οικονομική κρίση συνέβαλλε να «παγώσει»  το θέμα με απόφαση του αρμοδίου υπουργού Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη .
Μια απόφαση που επηρέαζε πολλά δημοτικά λιμενικά ταμεία της Ελληνικής  Επικράτειας .
Σήμερα λοιπόν που η Ελλάδα βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη οικονομική τροχιά ανάπτυξης και αναγνωρίζοντας το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης , η Κυβέρνηση  επιτέλους  «ξεκόλλησε» το θέμα αυτό.
Χαιρετίζουμε με θέρμη  αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης  και καλούμε το κύριο   Γαλούνη  να προβεί  άμεσα σε διορθωτική δήλωση.
 Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους .
Κύριε Γαλούνη είναι  συκοφαντία  το να αποκρύπτετε από το λαό του Ξηρομέρου την αλήθεια  και να τον οδηγείτε σε λανθασμένα συμπεράσματα .
Με τιμή
Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα
Σχόλια