ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ: Βραβεύτηκαν οι Κ. Γεωργούλας και Δ. Κίσσας για την προσφορά τους στο Σύλλογο

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» στη συνεδρίαση της 21/9/2014 αποφάσισε ομόφωνα και βράβευσε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 7/12/2014 δύο συμπατριώτες για την πολιτιστική τους προσφορά. Αυτοί είναι ο Κώστας Γεωργούλας κι ο Δημήτριος Κίσσας.

Κώστας Γεωργούλας 
     Είναι αστυνομικός με το βαθμό του αρχιφύλακα και υπηρετεί στην Βουλή των Ελλήνων. Είναι πολύ παλιό μέλος του Συλλόγου μας. Εκλέχτηκε στο Δ.Σ. κι υπηρέτησε ως σύμβουλος από 5/12/1994 μέχρι 1/12/1996. Ακολούθως διετέλεσε επί τρεις διετίες Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. ήτοι από την 1/12/1996 μέχρι τις 2/12/2001. Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. επί 5 διετίες, ήτοι από 2/12/2002 μέχρι 9/12/2012.
    Για την προσφορά του στο Σύλλογό μας οι συμπατριώτες απόδημοι Ξηρομερίτες τον επιβράβευσαν και τον εξέλεξαν αντιπρόσωπο για το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΠΣΥΞ στη διετία 2012-2014 και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε 3ος σε ψήφους κατά σειρά δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου Ξηρομέρου Ερωτόκριτου Γαλούνη, ο οποίος τον τίμησε με το αξίωμα του Προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, στην οποία του ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει και να παρουσιάσει έργο για το καλό των συνδημοτών μας και του τόπου μας........   Είμαστε βέβαιοι ότι από τον Σύλλογό μας, μέσα από τον οποίο αναδείχθηκε δεν θα λείψει ποτέ και στο μέλλον και θα υποστηρίζει το σημαντικό πολιτιστικό έργο που ο ίδιος μαζί με πολλούς άλλους συγχωριανούς μας βοήθησε να επιτευχθεί.

Δημήτριος Κίσσας
    Ο Δημήτριος Βασ. Κίσσας είναι τοπογραφικός μηχανικός με έδρα το Αγρίνιο με μεγάλη προσφορά στα κοινά του χωριού μας, αφού οι αποστάσεις δεν τον εμποδίζουννα βρίσκεται πάντα κοντά στους συγχωριανούς μας και να τους βοηθά με τις τεχνικές γνώσεις του και την Κοινότητα του χωριού μας με μελέτες.Μεγάλη είναι κι είναι  προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα του χωριού μας. Ο ίδιος είναι μέλος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων από την ίδρυσή του και συμμετέχει σ’ όλες τις εκδηλώσεις του. Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας μας από το 2000 και με τα πεζά κείμενά του και κυρίως τα ποιήματά του ομορφαίνει τις στήλες της εφημερίδας και στέλνει τα μηνύματά του μέσα από τους στίχους των ποιημάτων του. Ο Δημήτριος από καιρό, με επιστολή του, μας έκανε γνωστό ότι προσφέρει δωρεάν την μελέτη κατασκευής του κτιρίου του Λαογραφικού Μουσείου που προωθεί ο σύλλογός μας και για την βιβλιοθήκη, που θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο, προσφέρει πολλούς τόμους βιβλίων. Να σημειωθεί τέλος ότι ο αγαπητός συγχωριανός Δημ. Κίσσας εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο, που περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα ποιήματά του με τον τίτλο «Πεδίο αισθήσεων» μ’ ένα πολύ ωραίο πρόλογο από τον Πάνο Λαζαρόπουλο και το οποίο προσφέρει δωρεάν στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
http://xiromeronews.blogspot.gr/2015/01/blog-post_67.html

Σχόλια