MYTIKAS PRESS: Ενημέρωση σχετικά με το βυτιοφόρο της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας
Ενημέρωση σχετικά με το βυτιοφόρο της Δ.Ε. Αλυζίας από τον Αντιδήμαρχο κ. Μουρκούση. Η δική μας άποψη στο θέμα

       Σχετικά με το θέμα αναστολής της λειτουργίας του βυτιοφόρου οχήματος στην Δ.Ε. Αλυζίας, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρκούσης ανάφερε τα εξής (περιληπτικά τα λέμε και όχι επί λέξη):

-Ότι παρέλαβε το βυτιοφόρο με την επισήμανση από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ.Ταμπάκη ότι παρουσιάζει σοβαρή δυσλειτουργία στην αντλία του. Επίσης ανέφερεότι δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ για 3 χρόνια όπως και όλα τα οχήματα της Αλυζίας και δεν έχει γίνει ποτέ service παρότι υπήρξε εγγεγραμμένο ένα κονδύλι 3000 € στο παρελθόν.....-Το βυτιοφόρο το λειτούργησε μέχρι τώρα γιατί αναγνωρίζει και αυτός ότι η μη λειτουργία του δημιουργεί πρόβλημα κυρίως στον Μύτικα, αλλά τόνισε ότι κανονικά οι Δήμοι δεν παρέχουν υπηρεσία βυτιοφόρου και αν υπήρχε στην περιοχή ιδιώτης που να εξασκούσε αυτή την δραστηριότητα θα μπορούσε να μην επιτρέπει στον Δήμο να παρέχει αυτήν την υπηρεσία.

-Το βυτιοφόρο εκτός από το πρόβλημα της αντλίας έχει και άλλα προβλήματα τα οποία θα φροντίσει η δημοτική αρχή να επισκευάσει και όταν αυτό συμβεί θα μπει σε λειτουργία και πάλι, με οδηγό του Δήμου, πηγαίνοντας τα λύματα στον βιολογικό της Βόνιτσας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτός να λειτουργεί το βυτιοφόρο με το τρόπο που το λειτουργούσαν άλλοι στο παρελθόν και αυτός διαφωνούσε, κατηγορούσε και κατάγγειλε (δεν πρόκειται να κάνω τα ίδια είπε) και δεν έχει σκοπό να πάει κατηγορούμενος μιας και κάποιοι προχωρούν σε καταγγελίες, φωτογραφίζουν το βυτιοφόρο που πηγαίνει, και γενικά υπάρχει αντίδραση από κάποιους.

-Επίσης ανάφερε ότι οι εισπράξεις του βυτιοφόρου από 1.1.2014 έως 31.8.2014 είναι περίπου 4200 € και από 1.9.2014 έως 31.12.2014 περίπου 2200 €. 


         Εμείς από την πλευρά μας για το συγκεκριμένο θέμα θα πούμε ότι ηδημοτική αρχή πρέπει να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί και άλλα. Επίσης σημαντικό είναι να ενημερώνει λεπτομερώς τον κόσμο όταν προχωρά σε κάποιες σημαντικές αποφάσεις και όχι τηλεγραφικά εν είδη πολεμικού ανακοινωθέντος.
      Να είναι σίγουροι ότι οι ενημερωμένοι δημότες που έχουν λογική και κρίση και θα ακούσουν και θα καταλάβουν. Οι μόνιμοι γκρινιάρηδες δύσκολο.... (Η έλλειψη ιστοσελίδας του Δήμου θα μπορούσε να προσφέρει σε αυτό τον τομέα, αλλά δυστυχώς ακόμη αναμένουμε.....).
     Οι δημότες επί χρόνια πληρώνουν δημοτικά τέλη και υποδομή αποχετευτικού δικτύου επί Καποδίστρια δεν ευτυχίσαμε να αποκτήσουμε (η γειτονική Πάλαιρος και ο Αστακός απόκτησαν).
       Εμείς μείναμε με το βυτιοφόρο και εδώ υπάρχουν ευθύνες όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών του Δήμου Αλυζίας, οι οποίες διαχειρίστηκαν πολλά χρήματα την εποχή των παχέων αγελάδων και μας άφησαν με το βυτιοφόρο.
        Αυτό λοιπόν εμείς δεν το ξεχνάμε και καλό θα είναι να μην το ξεχνάνε και αυτοί που ήταν στην διαχείριση του Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας, και αναφερόμαστε στον κ. Δήμαρχο ο οποίος διετέλεσε επί 8 συναπτά έτη Δήμαρχος Αλυζίας και ο οποίος δημόσια παραδέχτηκε ότι έχει κάνει λάθη στο παρελθόν, και να μην κουνάνε τόσο εύκολα το δάχτυλο στους δημότες,γιατί έχουν ευθύνες και οι ίδιοι που ακόμα είμαστε στην τριτοκοσμική κατάσταση με το βυτιοφόρο.
      Στον Μύτικα ως γνωστό υπάρχουν βόθροι απορροφητικοί (ελάχιστοι έχουν πραγματικά στεγανούς βόθρους), οι οποίοι εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες ουσιαστικά την υπόλοιπη περίοδο δεν χρειάζεται να αδειάσουν ποτέ, γιατί ο απορροφητικός βόθρος αδειάζει μόνος του με φυσικό μηχανισμό.
        Το πρόβλημα δημιουργείται στον Μύτικα του 3 μήνες του καλοκαιριού  και κυρίως τον Αύγουστο, όπου αυξάνει ο πληθυσμός και σπίτια εξοχικά ανοίγουν, ενοικιαζόμενα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης λειτουργούν με αποτέλεσμα οι απορροφητικοί βόθροι να γεμίζουν κυρίως από τα νερά των λουτρών από το ντους για ξέβγαλμα από το αλάτι της θάλασσας.
        Δεν προλαβαίνουν λοιπόν με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολύ συχνά άδειασμα γι αυτό και επί Προεδρίας κ. Πάνου Παπαδόπουλου η κοινότητα Μύτικα προχώρησε τότε στην προμήθεια βυτιοφόρου για να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Το πρόβλημα έγινε ποιο έντονο τα τελευταία χρόνια με την μεγάλη αύξηση της οικοδομής στον Μύτικα.
      Έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση και αυτό είναι το πρόβλημα και αφορά ουσιαστικά μόνο τον Μύτικα.
      Επίσης σχετικά με τα ποσά των εισπράξεων του βυτιοφόρου που ανακοίνωσε ο κ. Αντιδήμαρχος, αυτό που εμείς θα πούμε έχοντας μία σχετική γνώση του θέματος, είναι ότι τα χρήματα ακούγονται πάρα πολύ λίγα. Δεν ξέρουμε πως και γιατί αλλά ακούγονται και είναι πολύ λίγα.
       Την περίοδο του καλοκαιριού δεν υπάρχει μέρα που το βυτιοφόρο να μην πάρει το ελάχιστο 2-3 βόθρους. Προσωπικά γνωρίζω επιχείριση που το περασμένο καλοκαίρι άδειασε περίπου 10 φορές τον βόθρο πράγμα που σημαίνει 10 επί 50 € = 500 €. Επίσης έχω ακούσει για εισπράξεις 18000 € του βυτιοφόρου κάποια χρονιά με την προηγούμενη δημοτική αρχή και γιαεισπράξεις 400 € άλλες χρονιές επί Καποδίστρια. Ας βρουν τι συμβαίνει και υπάρχουν αυτές οι πολύ μεγάλες και ανεξήγητες διακυμάνσεις στις εισπράξεις από χρονιά σε χρονιά.
       Καταλήγοντας θα πω ότι η δημοτική αρχή πρέπει να αναζητήσει και να βρει λύση στο πρόβλημα σε συνεννόηση και συνεργασία με τους δημότες και πιστεύω ότι αυτό θα πράξει. Το καλοκαίρι είναι κοντά και θα έχουμε απίστευτες εικόνες και καταστάσεις στον Μύτικα αν δεν υπάρχει βυτιοφόρο.Εδώ με το βυτιοφόρο και εμφανίζεται έντονο το πρόβλημα (εδώ υπάρχουν ευθύνες δημοτών), φανταστείτε τι θα γίνει και όταν εκλείψει τελείως.

http://mytikaspress.blogspot.gr/


Σχόλια