Τα μικρά προβλήματα καθημερινότητας των χωριών μας και ο ρόλος των Προέδρων.

Επαναφέρουμε ξανά σήμερα ένα θέμα που αναδείξαμε με σχετική μας ανάρτηση στις 5 Μαρτίου 2015 (δείτε εδώ). Αφορά τον σημαντικό ρόλο των Προέδρων των χωριών μας στην λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στα άρθρα 82 και 84 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται αντίστοιχα οιαρμοδιότητες του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας και οι αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετές και έχουν να κάνουν κυρίως με αυτό που λέμε καθημερινότητα των κατοίκων......

Όλα αυτά τα λέμε γιατί θεωρούμε ότι ο ρόλος των Προέδρων είναι σημαντικός στην αντιμετώπιση των μικρών προβλημάτων των χωριών μας. Οι Πρόεδροι είναι αυτοί που έχουν απ' ευθείας επαφή και γνώση των προβλημάτων και αυτοί γίνονται καθημερινά ο σάκος του μποξ όταν αυτά τα προβλήματα παραμένουν και δεν λύνονται.

Όμως όταν οι Πρόεδροι δεν έχουν στην διάθεση τους χρήματα για να λύσουν κάποια μικρά προβλήματα, τότε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τα μεταφέρουν στον Αντιδήμαρχο και στο Δήμαρχο και να περιμένουν την λύση τους και να υπομένουν την γκρίνια των κατοίκων, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να κάνουν κάτι, γιατί την λύση δεν μπορούν να την δώσουν οι ίδιοι.
Καλό θα ήταν λοιπόν να εφαρμοστεί αυτό που ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε προεκλογικά, δηλαδή ότι θα καθιερώσει ένα ποσό το οποίο θα διαχειρίζονται οι Πρόεδροι, ώστε να λύνουν τα μικρά προβλήματα άμεσα. Οι Πρόεδροι να υποχρεούνται να προσκομίζουν τα σχετικά παραστατικά που να δείχνουν που ξόδεψαν τα χρήματα.
Ας το δουν αυτό οι αρμόδιοι του Δήμου και να βάλουν πιο πολύ στο παιχνίδι της επίλυσης των μικρών καθημερινών προβλημάτων τους Προέδρους δίνοντας τους όμως την δυνατότητα (χρήματα). Άλλωστε το υποσχέθηκαν να το κάνουν. Θα είναι πρωτίστως προς όφελος των δημοτών και δευτερευόντως των Προέδρων να ησυχάσουν λίγο από τα παράπονα.

mytikaspress
Σχόλια