Το Παραδοσιακό Ναυπηγείο Πόλκα στον Αστακό
        Το Ναυπηγείο Πόλκα στον Αστακό, είναι οικογενειακή επιχείρηση του Αντώνη Πόλκα και των δυο παιδιών του: Κώστα και Πάνο, ιδρύθηκε πριν 30 χρόνια και μέχρι σήμερα εφαρμόζοντας την παραδοσιακή ναυτική τέχνη κατασκεύασε δεκάδες σκάφη παντός τύπου που οργώνουν τις θάλασσες του Ιονίου. 
 
      Το Ναυπηγείο σκαρώνει και επισκευάζει παραδοσιακά σκάφη όλων των τύπων και συνεχίζει μια σπουδαία παράδοση στην κατασκευή σκαφών. Προσφέρουν υψηλής ποιότητας, χειροποίητα, παραδοσιακά και κομψά σκάφη, χρησιμοποιώντας νέα αλλά και παραδοσιακά σχέδια ιδανικά για κάθε είδους σκαφών.
 
     Η επαγγελματική εμπειρία των ναυπηγών Πόλκα είναι μεγάλη. Όπως η γνώση και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν. Σε όλη αυτή την διάρκεια της λειτουργίας του, αυτό το μικρό καρνάγιο έχει ναυπηγήσει πλήθος αλιευτικών και άλλων σκαφών, όπως:  Σκάφη αλιευτικά από 5 έως 25 μέτρα, μεγαλύτερα αλιευτικά σκάφη (γρι-γρι μηχανότρατες), μεγάλα καΐκια για Πάτρα – Μεγανήσι - Λευκάδα 22-25 μέτρα, σκάφη για Παξούς - Κέρκυρα, παραδοσιακά τρεχαντήρια και σε σύνολο πάνω από 300 περίπου πλεούμενα.......

Σχόλια