Αντιπολίτευση: ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ξηρομέρου στρέφεται εναντίον της  δημοτικής αρχής για απαξίωση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, για ασέβεια προς τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του δήμου και καλούν τον δήμαρχο κ. Γαλούνη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους όλης της αντιπολίτευσης, στο πρόσωπο των οποίων προσβάλλονται όλοι οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου και από τους προς απόλυση παρόντες εργαζόμενους.
Αναλυτικά:

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
     Κατώτερη των προσδοκιών αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η νέα διοίκηση του Δήμου.
   Μόνο θλίψη μας προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Γαλούνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας –πλην του προέδρου- δεν προσήλθαν χθες (8/7/2015) στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη «ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»
   Συνέπεια αυτής της στάσης ήταν η ματαίωση της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.
Θεωρούμε απαράδεκτη και κατακριτέα τη στάση αυτή.
     Ο κ. Γαλούνης, που πάντα αναφέρεται στην αναβάθμιση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου χθες απαξίωσε το θεσμό αυτό με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.....   Επέδειξε ασέβεια προς τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του δήμου, στο αναφαίρετο δικαίωμα τους να τοποθετηθούν δημόσια και να ακούσουν τους λόγους που οδηγούνται στην απόλυση.
    Η αντικατάσταση των 13 εργαζομένων με 13 νέα άτομα δεν λύνει το πρόβλημα της ανεργίας.
     Η επαναπροκήρυξη των θέσεων δεν είναι λύση. Είναι τέχνασμα για υποτιθέμενη εκπλήρωση προεκλογικών υποσχέσεων.
       Καλούμε τον κ. Γαλούνη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους όλης της αντιπολίτευσης , στο πρόσωπο των οποίων προσβάλλονται όλοι οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου και από τους προς απόλυση παρόντες εργαζόμενους.

Αστακός 09/07/2015

Με τιμή
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα
Αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης

Γεωργαλής Ηλίας
Αρχηγός ελάσσονος αντιπολίτευσης

Κομπλίτσης Δημήτριος
Ήσσονα αντιπολίτευση

Σχόλια