Επιστολή στήριξης γονέων του προσωπικού του παιδικού σταθμού Κανδήλας

   Όπως σας έχουμε ενημερώσει (δείτε εδώ), αύριο Τετάρτη 8.7 συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων των 13 εργαζομένων των παιδικών σταθμών
       Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα και σας την παρουσιάζουμε, επιστολή γονέων που αφορούν τον παιδικό σταθμό Κανδήλας. Η συγκεκριμένη επιστολή έχει πάει στον Δήμο Ξηρομέρου, έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και υπογράφεται ονομαστικά.
     Εμείς επαναλαμβάνουμε την γνώμη μας ότι θεωρούμε μεγάλο λάθος την μη ανανέωση των συμβάσεων. Άλλωστε ο Δήμος μας, με την μη ανανέωση καμίας σύμβασης, κατέγραψε μοναδικό «παράσημο» σε όλη την Ελλάδα σαν ο μοναδικός Δήμος που έδιωξε - απέλυσε όλους τους εργαζόμενους με σύμβαση από τους παιδικούς του σταθμούς.
      Εμείς σε αυτό το θέμα δεν μπαίνουμε στον πειρασμό να πούμε οι εργαζόμενοι αυτό ή εκείνο, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, ή στις δημοτικές εκλογές το άλλο και το παράλλο. 
   Τα μικροπολιτικά και τα μικροπαραταξιακά, τους τα χαρίζουμε. Εμείς δεν έχουμε μάθει να σκεπτόμαστε έτσι. Εμάς ο τρόπος σκέψης είναι απλός πάνω σε αυτό το θέμα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται..., πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας.......     Τα σπασμένα τηλέφωνα και τα άλλα λέω δεξιά και άλλα αριστερά, τα αφήνουμε για τους άλλους που έχουν ειδικότητα.
    Θυμίζουμε ότι 30.9 οι συμβάσεις των υπαρχόντων εργαζομένων λήγουν και 1.10 πρέπει να αναλάβουν οι νέοι εργαζόμενοι.
      Ποιος θα φέρει την ευθύνη αν μείνουν έστω και μία ημέρα οι παιδικοί σταθμοί χωρίς εργαζόμενους;
Ποιος θα απολογηθεί στους γονείς και στην κοινωνία;
Αντί να κάνουμε το απλό, δηλαδή να ανανεώσουμε τις συμβάσεις, που κάνανε και όλοι οι άλλοι Δήμοι και να ξέρουμε από τώρα ότι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, πήγαμε και κάναμε τις δικές μας αλχημείες άραγε γιατί;
Αν υπάρχει έστω και τώρα λίγη λογική πρέπει ο Δήμος να κάνει το σωστό.

Ακολουθεί η επιστολή των γονέων ολόκληρη.

Κανδήλα 18.6.2015
Αρ. Πρωτ.: 7599/29.6.2015

Επιστολή στήριξης γονέων
του προσωπικού του παιδικού σταθμού Κανδήλας.

Προς: Δήμο Ξηρομέρου.

      Εμείς οι γονείς, που τα παιδιά μας φοιτούν στον παιδικό σταθμό Κανδήλας, με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Νομικού Προσώπου να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων του ήδη υφιστάμενου προσωπικού.
     Όμως εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό, καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι παρέχεται στα παιδιά μας, άριστη επικοινωνιακή, ψυχοκινητική και κοινωνική αγωγή, όπως και για το ότι υπάρχει μεγάλη φροντίδα εκ μέρους τους, τόσο για την ετοιμασία του φαγητού, όσο και για την καθαριότητα των παιδιών μας.
     Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου να ακυρωθεί η απόφαση επαναπροκήρυξης των θέσεων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση των συμβάσεων του ίδιου προσωπικού.
     Εξάλου αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο μόνος που δεν ανανέωσε τις συμβάσεις προσωπικού των παιδικών σταθμών.

Με τιμή

Οι γονείς

http://mytikaspress.blogspot.gr/
 
 Αναρτήθηκε από Σχόλια