Εκθειάζοντας τoν Πάνο Τζαχρήστα, για τα έργα του ως δήμαρχος Φυτειών

 Από κάτοικο της Δημοτικής ενότητας Φυτειών, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, υπέρ του πρώην Δημάρχου Φυτειών και σήμερα Δημοτικού συμβούλου Ξηρομέρου Πάνο Τζαχρήστα.
Αναλυτικά: 

Ανοικτή επιστολή στον Πάνο Τζαχρήστα
        Τελικά ρε Πάνο ήσουν πολύ μπροστά για την εποχή σου, όσο ήσουν δήμαρχος. Δεν θα μιλήσω πολιτικά (γιατί δεν συμφωνώ με τις πολιτικές σου επιλογές, ποιός νοιάζεται άλλωστε) αλλά θα μιλήσω για το όραμα που είχες και δεν μπορούσαν να σε ακολουθήσουν. 
     Όταν εσύ επένδυες στη παιδεία και στα γυμναστήρια, οι πολιτικοί σου αντίπαλοι σου έλεγαν: τι φτιάχνεις τα σχολεία; ...φτιάξε κανένα δρόμο να πηγαίνει ο κτηνοτρόφος στο μαντρί του. Ή εγώ δεν έχω παιδιά στο σχολείο, τι τα θέλεις; Λες και δεν έχει εγγόνια , ανίψια η γειτονόπουλα. 
     Αυτή τη στιγμή οι Φυτείες έχουν έναν παιδικό σταθμό γύρω στα 500τμ που όμοιος του δεν υπάρχει σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Που αν δεν τον συντηρούσες θα είχε καταρρεύσει. Ας πάει κάποιος στο Αγρίνιο να δει τι παιδικούς σταθμούς έχουν. Να πούμε για το δημοτικό σχολείο; Ξέρεις κανένα άλλο σχολείο στο νομό να έχει γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 με πλαστικό χορτοτάπητα; Με γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ , με ....με......

 
    Να πούμε για το λύκειο; Πόσα χρήματα επένδυσες στο λύκειο; Έχεις δει πουθενά κανένα λύκειο  χωρίς grafity χωρίς ζημιές χωρίς bulling , χωρίς συμμορίες; (Μη γελάς ,ναι συμμορίες). 
     Έρχονται εκπαιδευτικοί από άλλα μέρη και παθαίνουν τη πλάκα τους για τα παιδιά των Φυτειών. Ρώτησε τους. Και μη μου πεις ότι οι υποδομές δεν παίζουν το ρόλο τους.      
      Να έρθω στο κυρίως θέμα, το γυμναστήριο. Όταν έφερες τα όργανα γυμναστικής πάλι είπαν τι τα θέλεις... αλλά είπαμε δεν μπορούσαν να σε ακολουθήσουν. Το γυμναστήριο που έστησες στο Παπαδάτο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιοδήποτε ιδιωτικό γυμναστήριο. 
     Όποιος θέλει ας πάει στο δημοτικό γυμναστήριο στο Αγρίνιο να κάνει συγκρίσεις. Το γυμναστήριο αυτή τη στιγμή ρημάζει. ΄Εχουν βάλει γυναίκες φύλακες από το βοήθεια στο σπίτι εκ περιτροπής. Οι καημένες φαίνεται ότι κάνουν αγγαρεία. Άλλωστε δεν διορίστηκαν γι αυτή τη δουλειά. 
    Άλλες κάθονται εκεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, άλλες το ανοίγουν και φεύγουν (όχι όλες). Μερικές φορές δεν το κλείνουν καν. Μένει ανοικτό μέχρι την άλλη μέρα. Όποιος θέλει μπαίνει και κλέβει. Από τότε που έβαλαν φύλακες έχουν κλαπεί 60 κιλά βάρη ένα τραπέζι τρεις καρέκλες... και να δούμε τι άλλο. 
      Για συντήρηση ούτε να γίνεται λόγος. Μέχρι πριν από καιρό συντηρούνταν χάρη σε κάτι 'κορόιδα' σαν τον Στάθη Μακρυπίδη (έβαζε λεφτά από τη τσέπη του να αγοράσει συρματόσχοινα) ή το Γιάννη Μπουρνάζο (να είναι πραγματικός φύλακας και να προσέχει απο τη καφετέρια απέναντι μη γίνει καμιά ζημιά). 
    Να πούμε για το πρόγραμμα του γυμναστηρίου; 1 το μεσημέρι μέχρι 7 το απόγευμα!!!! Καλοκαίρι με 40 βαθμούς κελσίου. Να πάθει κανένας καμιά θερμοπληξία να τρέχουν. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; 
     Τελικά ποιούς εξυπηρετεί το γυμναστήριο; Αυτούς που κάνουν γυμναστική ή τους φύλακες; 
     Να προτείνω τώρα εγώ ο αγράμματος, να βάλει ο δήμος ένα ΑΝΕΡΓΟ, επαναλαμβάνω, ΑΝΕΡΓΟ (και οχι να θέλουμε όπως πάντα να βολέψουμε αυτούς που μας ψηφήσανε) παιδί από τις Φυτείες ή το Παπαδάτο, από αυτά που κάνουν γυμναστική, που θα το πονάνε το γυμναστήριο θα το συντηρούν με χαρά, και να του δώσουν μισό μεροκάματο για 4 ώρες το απόγευμα. Αν ψάξουν θα βρουν. Δεν χρειάζεται να είναι γυμναστής. 
      Αλλιώς να το πάρουν το γυμναστήριο  από το χωριό κι ας το πάνε κάπου αλλού να πιάσει τόπο. Φαντάζομαι δεν θα ήθελε κανείς να γίνει κάτι τέτοιο. 
    Έτσι είναι Πάνο, όπως είπε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν ούτε κοτέτσι να διευθύνουν.
 
 Αναρτήθηκε από Σχόλια