Καθορισμός δημοτικών τελών για το έτος 2016 του Δήμου Ξηρομέρου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε το Σάββατο 3.10.2015 καθορίστηκε το ύψος των δημοτικών τελών του Δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2016. Έτσι έχουμε:
· Καθορισμός τέλους φωτισμού και καθαριότητας εδώ.
·                     Καθορισμός τέλους ύδρευσης εδώ.
·                     Καθορισμός τέλους χρήσης λαϊκής αγοράς εδώ.
·                     Καθορισμός τέλους χρήσης υπονόμων εδώ.
·                     Καθορισμός τέλους νεκροταφείων εδώ.
·                     Καθορισμός τέλους βοσκής εδώ.
Εμείς θα επισημάνουμε ότι εκτός του ύψους των δημοτικών τελών, αυτό που έχει μεγάλη σημασία στα δημοτικά τέλη είναι δύο απλά πράγματα:.....

1) Η ανταποδοτικότητα, δηλαδή ο δημότης να απολαμβάνει τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνει και αυτό δεν το λέμε τυχαία, μιας και τα παράπονα τόσο στην καθαριότητα, στον φωτισμό, όσο και στην ύδρευση είναι πάρα πολλά.
2) Η εισπραξιμότητα των δημοτικών τελών, η οποία πληροφορούμαστε ότι είναι αρκετά χαμηλή. Σίγουρα μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η οικονομική κρίση και η αδυναμία μεγάλης μερίδας δημοτών να ανταποκριθούν και να είναι συνεπείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις δημοτών που έχουν πραγματική δυσκολία, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη κατά περίπτωση αντιμετώπιση εκ μέρους του Δήμου.
Όμως για κάποιους που εκμεταλλεύονται την περίσταση, ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα, πρέπει ο Δήμος να πράξει τα δέοντα. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημότες που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, κάποιοι τους ονομάζουν κορόιδα, και δημότες που δεν πληρώνουν.
Ποιοι είναι αυτοί που εξ επαγγέλματος χρωστάνε και δεν είναι προϊόντος της οικονομικής χρήσης; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά. Πολιτική, εξυπηρετήσεις και ρουσφετάκια με τα δημοτικά τέλη, πρέπει να εκλείψουν δια παντός.
 mytikaspress
 Αναρτήθηκε από 
 


Σχόλια