Παναγιώτης Στάϊκος: Τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές


Αγαπητοί μου φίλοι Παναγιώτη και Στάθη σίγουρα το ΕΣΥ, το οποίο είχε προβλήματα από την γέννηση του, όμως από την εποχή του 2005, που ουσιαστικά αναγκάστηκα να φύγω από το Κ.Υ. Αστακού, τα προβλήματα οξύνθηκαν, λόγω της υποστελέχωσης. Και δεν είναι μόνο η απουσία Γιατρών, αφού το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να είναι Ιατροκεντρικό, αλλά τα τελευταία χρόνια από τρεις Μαίες και δέκα Νοσηλεύτριες στις Δημόσιες Δομές του Δήμου μας, σήμερα υπηρετούν μόνο τρεις Νοσηλεύτριες.....
Επομένως εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον (4) τέσσερις Μόνιμοι Γενικοί Γιατροί στο Κ.Υ Αστακού, (3) τρεις Μόνιμοι Γενικοί Γιατροί στο Κ.Υ Μύτικα, (1) ένας στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιράς, (2) στο Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών και ένας στο Αρχοντοχωρίου και δέκα τουλάχιστον Νοσηλεύτριες, τρεις Μαίες και πάντα οδηγός Ασθενοφόρου σε κάθε βάρδια, Δημόσια Υγεία, η οποία να φροντίζει για την υγεία και την ζωή των πολιτών, δεν πρόκειται να υπάρξει, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του θανάτου κάποιου ασθενή εξ’ αιτίας της απουσίας Γιατρού σε ένα επείγον περιστατικό, αλλά και οι πολλοί θάνατοι που θα προκύψουν σε βάθος χρόνου, από την παντελή ανυπαρξία της μεγάλης αποστολής της Δημόσιας Υγείας στην μάχη της πρόληψης και της αγωγής υγείας, τις οποίες πρέπει να παρέχουν οι Δημόσιες Δομές στους πολίτες, εκτός από την φροντίδα υγείας στα επείγοντα και χρόνια περιστατικά.
Αγαπητέ μου συνάδελφε και φίλε Παναγιώτη, θα θυμάσαι ασφαλώς, που σου είπα όταν πήγες στον Εισαγγελέα, επειδή τα σοβαρά προβλήματα υγείας είναι πολιτικά, δεν επιδέχονται δικαστικές λύσεις, αλλά πολιτικές, γι’ αυτό πιστεύω, ότι μόνο με την πρόταση του φίλου μας του Στάθη με δυναμικές κινητοποιήσεις, μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Αστακός 10/10/2015

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάϊκος
 Αναρτήθηκε από 


Σχόλια