Παγωμένα τα έργα στο δρόμο Πλατυγιάλι- Άγιος Δημήτριος

Πλατυγιάλι- Άγιος Δημήτριος λόγω… κακής καταγραφής των προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών. 

       Στοπ έχει μπει στα έργα για την κατασκευή της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Πλατυγιάλι, λόγω προβλημάτων στο τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος. 
    Το ζήτημα που ανέκυψε αυτή τη φορά έχει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του “Γεγονός”, με την καταγραφή των προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών. Των τμημάτων δηλαδή εκείνων των εκτάσεων  από τις οποίες περνά η χάραξη για το έργο και την αναλυτική καταγραφή των στρεμμάτων και του τι αυτές περιλαμβάνουν. 
      Η καταγραφή φαίνεται πως μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού η επιβλέπουσα Υπηρεσία του έργου, έχει ξεκινήσει νέα καταγραφή των εκτάσεων, αναζητώντας ιδιοκτήτες, εντοπίζοντας τυχών αλλαγές των ορίων κλπ. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, που δεν είναι γνωστό το πότε θα ολοκληρωθεί ώστε το έργο να ξεμπλοκάρει από αυτή τη διαδικασία και να πάρει και πάλι μπροστά...............    Το έργο υπογράφηκε  στις 11 Νοεμβρίου του 2013 μεταξύ του ΥΠΟΜΕΔΙ και του ανάδοχου, με μέση έκπτωση 38,62%.
    Η ημέρα δημοπράτησης ήταν  στις 9 Ιουλίου 2013 και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24.500.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Μετά την έκπτωση του αναδόχου το ποσό για την κατασκευή του έκλεισε στις  15.086.122,77 ευρώ.
     Έχει χρόνο υλοποίησης τους 30 μήνες από την υπογραφή και αρχικά προσδιορίζονταν ως ημερομηνία παράδοσης  ο  Μάιος του 2016.
      Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τμήματος μήκους έξι χιλιομέτρων του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).
     Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.
    Προβλέπεται επίσης κατασκευή τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου, 2 γεφυρών και δύο ισόπεδων κόμβων.
     Η εργολαβία για το Πλατυγιάλι- Άγιος Δημήτριος έχει προχωρήσει κατά ένα 20%  του συνόλου του έργου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ
http://www.agrinionews.gr/
 
 Αναρτήθηκε από Σχόλια