Προς ανάκαμψη ο Ακαρνανικός Φυτειών





Σε παρελθόντα έτη κι όχι πολύ πίσω στο χρόνο ο Ακαρνανικός Φυτειών υπήρξε από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας, που τηνεκπροσωπούσε επάξια στις Εθνικές Κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν βρίσκεται καν στην Α΄Κατηγορία του Νομού κι ούτε έδειχνε σημάδια για επάνοδο. Φέτος είναι μια σαιζόν που ο σύλλογος τω Φυτειών διαγράφει αξιόλογη πορεία στον 3ο Όμιλο της Β΄ΕΠΣΝΑ και βρίσκεται κοντά στις προνομιούχες θέσεις, χωρίς νααποτελεί φαβορί για την άνοδο, μα με αισθητή την δυναμική που σταδιακά αρχίζει να επανακτά.
Για τις βλέψεις ετούτης της σαιζόν και γενικότερα για το τι γίνεται στον Ακαρνανικό μίλησε τηλεφωνικά στην αθλητική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα», του ραδιοφωνικού σταθμού «Δυτικά fm 92,8», ο προπονητής Μπάμπης Παπαχαραλάμπους.....
Ο ίδιος ανέλαβε φέτος, ενώ πέρσι είχε οδηγήσει στη άνοδο την ΑΕ Χρυσοβίτσας και πρόπερσι θήτευσε στον ΑΟ Κανδήλας. Πάντως τα περισσότερα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής (έχει παίξει και στον Ηρακλή Αστακού) και μετέπειτα ως προπονητής, τα πέρασε στην Φωκίδα.
Για τον Ακαρνανικό είπε αρχικά πως ο άνθρωπος που φροντίζει για την λειτουργία του πιο πολύ απ’ όλους είναι ο Γιάννης Φλωρόπουλος (παράλληλα και πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών). Εξέφρασε ικανοποίηση που στην ομάδα υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα και ανέφερε πως η οργάνωση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μίλησε για οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, το οποίο θεώρησε απαραίτητο να συνεχιστεί, ενώ σε ερώτηση περί Παιδικού τμήματος  είπε ότι βρίσκεται στα πλάνα, αν και όχι στα πολύ άμεσα.
Ταυτόχρονα έδειξε πολύ ευχαριστημένος που στον Ακαρνανικό οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε ηλικίες κάτω των 21 ετών από τις Φυτείες ή την ευρύτερη περιοχή, εκτός από δύο έμπειρους, τονίζοντας πως το πιο μακρόπνοο πλάνο στοχεύει σε μια αξιόλογη ομάδα που να μπορεί να σταθεί πιο ψηλά. Για την τρέχουσα σαιζόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει η ομάδα του, αναγνωρίζοντας πως είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά ο ίδιος κι οι παίκτες του δεν παραιτούνται αμαχητί από την πιθανότητα της ανόδου.
Σε άλλο σημείο και μετά από ερώτηση απάντησε πως οι ομάδες του Ομίλου που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία (μαζί και η δική του)  έχουν παρεμφερείς δυνατότητες και πολλά θα κρίνονται στις λεπτομέρειες στα μεταξύ τους ματς. Παραδέχθηκε επίσης πως ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιγνίδια  με Μύτικα και Παναμβρακικό. Επιπλέον είπε ότι ο Ακαρνανικός μπορεί φέτος να κάνει ένα πολύ καλό σύνολο και με ελάχιστες προσθήκες να γίνει πιο φιλόδοξος την επόμενη σαιζόν.
sportait.gr 

Αναρτήθηκε από 



Σχόλια