Εκδικάστηκε η έφεση των πρώην Αντιδημάρχων Ξηρομέρου για τα ακατάλληλα νερά

ΑΠΟ ΜYTIKAS PRESS

      Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση κατηγορίας πρώην Αντιδημάρχων για τα ακατάλληλα νερά. Στο στάδιο της έφεσης της αρχικής απόφασης έπεσαν στα μαλακά.
      Σχετικά με την δίκη για τα ακατάλληλα νερά του τέως Δήμου Αστακού και του Δήμου Ξηρομέρου με κατηγορούμενους πρώην Αντιδημάρχους, σας δίνουμε την πλήρη ενημέρωση για να ξέρετε τι ακριβώς συνέβη για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το νερό που πίνουμε στον Δήμο μας.

         Στις 21 Μαρτίου του 2014 έγινε η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Μεσολογγίου με κατηγορούμενους τους πρώην Αντιδήμαρχους του τέως Δήμου Αστακού και του Δήμου Ξηρομέρου. Οι πρώην Αντιδήμαρχοι κ. Ευάγγελος Ναούμης, κ. Γεώργιος Μπαρμπαρούσης (τέως Δήμου Αστακού), κ. Φώτιος Λιβάνης και Ανδρέας Μαγγίνας (Δήμου Ξηρομέρου), που από το 2008 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου του 2013 ήταν επιφορτισμένοι με την ευθύνη ύδρευσης, αντιμετώπισανκατηγορίες για παραλείψεις που έθεσαν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων......       Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν οι πρώην Αντιδήμαρχοι να καταδικαστούν με 18 μήνες φυλάκιση ο καθένας και με 5.000 € πρόστιμο ο καθένας επίσης. Σχετικά σας είχαμε ενημερώσει εκείνη την χρονική περίοδο (δείτε εδώ). 
      Σε αυτή την απόφαση ασκήθηκε έφεση από τους κατηγορουμένους, η οποίαδικάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2015 και η νέα απόφαση είναι, η μετατροπή της κατηγορίας από της τέλεσης του αδικήματος με ενδεχόμενο δόλο (ως αρχικώς είχε αποδοθεί η κατηγορία και είχαν πρωτοδίκως καταδικασθεί), σε αδίκημα τελεσθέν από αμέλεια. 
      Με βάση λοιπόν την μετατροπή την κατηγορίας σε αδίκημα τελεσθέν από αμέλεια, το Δικαστήριο κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης του Ν. 4198/2013 για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και των φυλακών, έπαυσε υφ’ όρων (1 χρόνο) την ποινική δίωξη.

        Εμείς πάντως θα περιμέναμε από την δημοτική αρχή σε αυτό το σοβαρό ζήτημα τηςποιότητας του νερού που πίνουμε, να κάνει το ελάχιστο και να αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου τα αποτελέσματα των ελέγχων του νερού αμέσως όταν τα παραλαμβάνει. Είναι ζήτημα ευθύνης και σεβασμού στην υγεία των δημοτών. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει ούτε δει τίποτα σχετικά.
-Γίνονται οι προβλεπόμενοι τακτικοί έλεγχοι;
-Πότε και σε ποια σημεία γίνονται;
-Τι αναφέρουν τα αποτελέσματα;
-Ξέρει κανένας να ενημερώσει τους δημότες σχετικά;

http://mytikaspress.blogspot.gr/
 
 Αναρτήθηκε από 

Σχόλια