Ζητούν με ένσταση ν΄ ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Βονιτσάνων!

        Ένσταση κατέθεσαν μέλη του Συλλόγου «εν Αθήναις Βονιτσάνων» στην οποία καταγγέλλουν πλήθος παρατυπιών ως προς την εκλογική διαδικασία και ζητάνε την ακύρωση των εκλογών. 
     Εάν πράγματι συνέβησαν όσα ισχυρίζονται τα μέλη του συλλόγου, υπάρχει σοβαρό θέμα της εγκυρότητας των εκλογών. Η ένσταση όμως δεν επιδόθηκε στο Πρωτοδικείο, εν τούτοις  κατατέθηκε για να βρουν λύση η εξελεγκτική, εφορευτική επιτροπή και ο πρώτος πλειονοψηφήσαντας σύμβουλος των εκλογών Σπύρος Μπίτσης. Τώρα πως θα βγει άκρη ένας θεός ξέρει!
Αναλυτικά:  

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
    Καταθέτουμε ένσταση κατά της εγκυρότητας των εκλογών του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων "ο Αμβρακικός" που έγιναν στα Γραφεία της ΠΑΝΣΥ στις 20 Δεκεμβρίου 2015.
   Ψήφισαν 67 άτομα. Ταμειακώς εντάξει πριν την έναρξη των εκλογών ήταν 20 άτομα από τα οποία δεν ήρθαν 4. Κι αν υπολογίσουμε ότι ένα άτομο δεν ψήφησε ενώ πλήρωσε την ημέρα των εκλογών (έγγραφο) διαπιστώνουμε ότι πρέπει να βρούμε ότι πλήρωσαν τουλάχιστον 50 άτομα (πιθανόν κάποιοι  ταμειακώς εντάξει να πλήρωσαν ξανά).  
     Κόπηκαν 37 αποδείξεις (από Νο 87 έως Νο 123– έγγραφο). Από τις 37 αποδείξεις αφαιρούμε τις αποδείξεις Νο 100 και Νο 123 που είναι άκυρες λόγω λάθους.  Έτσι βγάζουμε έγκυρες 35 αποδείξεις. Οι αποδείξεις Νο 87, Νο 105, Νο 106, Νο 116, Νο 120, αντιπροσωπεύουν από δύο άτομα η κάθε μία δηλαδή 10 άτομα. Κι άλλα 30 άτομα από τις υπόλοιπες 30 αποδείξεις βγαίνει σύνολο 40 ατόμων που πλήρωσαν συνδρομή αντί των 50. Άρα τουλάχιστον 10 άτομα  ψήφισαν χωρίς να πληρώσουν συνδρομή.
       Δύο υποψήφιοι για το ΔΣ και ένας υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή δεν πλήρωσαν την συνδρομή τους  και όφειλε η εφορευτική να τους εξαιρέσει την υποψηφιότητά τους αλλά δεν το έκανε (έγγραφο)...........   Αλλά ακόμα κι αν πλήρωσαν συνδρομή οι περισσότεροι από τους μισούς των ψηφοφόρων δεν είχαν το δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Το άρθρο 20 αναφέρει μεταξύ άλλων: 
   -Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει παν τακτικόν μέλος του Σωματείου το οποίον έχει εκπληρώσει απάσας τας προς τον Σύλλογον υποχρεώσεις του μέχρι της ημέρας των αρχαιρεσιών. 
     Αυτές οι υποχρεώσεις δεν είναι η πληρωμή μόνο της συνδρομής όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 που μιλάει για τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Ποιες είναι αυτές; Η απάντηση έρχεται στο άρθρο 7 το οποίο στη αρχή λέει τα εξής: 
-   Παν τακτικό μέλος  υποχρεούται εκτός της καταβολής των συνδρομών να προσέρχεται εις τας Γενικάς Συνελεύσεις (υπάρχει πληθυντικός και όχι ενικός, άρα απαιτείται τουλάχιστον παρουσία σε 2 συνελεύσεις) και να μετέχη ενεργώς εις την δραστηριότητα του Συλλόγου. 
     Εδώ βλέπουμε καθαρά ότι δεν αρκεί και μόνο η καταβολή συνδρομής για το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Μπαίνει η λέξη εκτός, ενώ μιλάει για τας Γενικάς Συνελεύσεις  στον πληθυντικό και όχι στον ενικό, δηλαδή δεν αρκεί η παρουσία σε μία μόνο Γενική Συνέλευση. Επιπρόσθετα στην συνέχεια αναφέρεται και η υποχρέωση να μετέχη ενεργώς εις τη δραστηριότητα του Συλλόγου (με το προσθετικό και στην αρχή της φράσης).
    Κι  αν δεν αποφάσισε  το ΔΣ όπως λέει το άρθρο 3 σε συνεδρίαση ποιοί έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του Συλλόγου και άρα δικαίωμα ψήφου (το ΔΣ δυσλειτουργούσε λόγω της έριδας που δημιουργήθηκε ρατσιστικώς και παρανόμως με αφορμή την γνωστοποίησης από θρησκευτικούς κύκλους  της θρησκευτικής πεποίθησης του Προέδρου), κι αν οι εκλογές έγιναν έκτακτα και πρόωρα λόγω του προβλήματος αυτού χωρίς να παρέλθουν τα 2 χρόνια) ή και αν λόγω περιστάσεων δεν είναι δυνατόν από κανένα σύλλογο στην Ελλάδα να εφαρμόζει 100% το καταστατικό ή επιπρόσθετα μερικές φορές με την καθολική αποδοχή παραβλέπονται κάποια πράγματα, αυτό δεν αναιρεί την ισχύ των άρθρων 7 και 20 και ειδικά τώρα και σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση των εκλογών όπου κάποια μέλη του συλλόγου προσπάθησαν με κακόβουλο στόχο και αντιδεολοντολογική συμπεριφορά να αλλοιώσουν σκόπιμα την σύνθεση του εκλογικού σώματος ώστε και με την χειραγώγηση της ψήφου (χαρτάκια με τα 7 ονόματα των τελικώς πλειοψηφισάντων) να πετάξουν στα σκουπίδια μια πολιτιστική πορεία του ΔΣ που αναγνωρίστηκε από τους Βονιτσάνους, τους Ξηρομερίτες (ΟΠΣΥΞ) τους Αιτωλοακαρνάνες (ΠΑΝΣΥ) και όχι μόνο ως η πιο πετυχημένη και η πιο πλούσια στα χρονικά του συλλόγου.
      Βλέπουμε λοιπόν πρώτον ότι η τελική  λίστα των υποψηφίων για το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή δεν διαφοροποιήθηκε από την εφορευτική επιτροπή αφού πρώτα αφαιρεθούν οι υποψήφιοι που δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Δεύτερον, στο νόμιμο εκλογικό σώμα μπήκαν παράνομα όχι μόνο τουλάχιστον 10 άτομα που δεν πλήρωσαν συνδρομή αλλά και κάποιοι δεκάδες οι οποίοι ήρθα με μόνο και αποκλειστικό σκοπό την αποπομπή του προέδρου και των συμβούλων που τον στηρίζουν, και μάλιστα καθοδηγούμενοι και χειραγωγούμενοι με ένα χαρτάκι το οποίο μοιράζονταν στην είσοδο της αίθουσας, το οποίο είχε όλως τυχαίως (;) ακριβώς τα 7 ονόματα που βγήκαν πρώτα στην παράνομη όπως αποδεικνύεται ψηφοφορία. Το χαρτάκι αυτό εδόθη και στον υποψήφιο Κότση Φίλιππο (το έχει στην κατοχή του) τον οποίο δεν αναγνώρισαν ότι ήταν υποψήφιος όταν του έδωσαν το χαρτάκι. 
        Το χαρτάκι αυτό ήρθε σε γνώση του προέδρου (εκτός από αυτό του Κότση, είδε ένα άλλο στα χέρια μιας ηλικιωμένης η οποία όταν τον χαιρέτησε του έδειξε αρχικά το χαρτάκι, αλλά μετά καταλαβαίνοντας την γκάφα της το έκρυψε),  της αντιπροέδρου, του αναπληρωματικού του ΔΣ Πάτση Μίλτου και της υποψηφίας Μάρη Χ.   
        Το χαρτάκι αυτό βγήκε φωτό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και επιδείχτηκε σε πολλούς παριστάμενους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή  να προκληθεί μεγάλη ένταση και επίθεση φραστική από τον γραμματέα κατά του προέδρου ενώπιον τουλάχιστον είκοσι ατόμων και η οποία δεν μετατράπηκε σε χειροδικία λόγω της ψύχραιμης αντιμετώπισης από τον πρόεδρο. Μάλιστα για την φραστική επίθεση αντέδρασε ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Μπαίλης Νίκος και απεχώρησε από την διαδικασία λέγοντας ότι αν παραμείνει για ένα λεπτό ακόμα και βλέπει να συνεχίζεται το επεισόδιο θα χειροδικήσει εναντίον του Γραμματέα!

       Η εφορευτική επιτροπή έμεινε με δύο άτομα και στην συνέχεια με ένα αφού αποχώρησε και ο Μπακογιάννης Γ. με αποτέλεσμα στην διαδικασία να συνεχίσει μόνη της η Κ. Μαντζάνα με την βοήθεια ατόμων μη διορισμένων. Αυτο και μόνο δείχνει επιπλέον άκυρη την συνέχιση της διαδικασίας αφού όποια πρακτικά κι αν έγιναν έχουν την υπογραφή μόνο ενός μέλους και όχι του μέλους Μπακογιάννη Γ. και του προέδρου Μπαίλη Νίκου ο οποίος στο προφίλ του στις 3.12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας αναφέρει τα εξής :
    «Πήγα σήμερα στη Γ.Σ. των Εν Αθήναις Βονιτσάνων είχαμε κ εκλογές για καινούργιο Δ.Σ. Ποιό στημένες εκλογές δεν έχω ξαναδεί. Ούτε ο Κιμ Γιόνγκ Ούν δεν έκανε τέτοιες. Η πλάκα είναι ότι συμμετείχα κι εγώ στο ψηφοδέλτιο αλλά τα έκανα ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ».
      Δηλαδή ο ίδιος ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής ανέφερε ότι οι εκλογές ήταν στημένες! Προφανώς κάτι θα ξέρει για να το λέει αυτό (ας ερωτηθεί) και η αντίδρασή του να αποχωρήσει δείχνει ότι τελικά δεν ήταν μόνο για την φασαρία που προκάλεσε ο γραμματέας!
     Δύο μέρες μετά τις εκλογές ο κ. Μπαίλης  υπέβαλε την παραίτησή του: 
    «Με λύπη μου σας ανακοινώνω την παραίτηση μου από την θέση του Δ.Σ. στο οποίο εκλέχθηκα στις πρόσφατες εκλογές διότι αυτές ήταν χειραγωγημένες και στημένες από άτομα πού ανήκουν στο παρελθόν. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της Γ.Σ. κ των εκλογών στην οποία ήμουν μέλος του προεδρείου της Γ.Σ. κ των εκλογών παρατηρήθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα όπως: ρατσιστική επίθεση στον πρόεδρο του συλλόγου (Δ. ΧΟΡΤΗ) για τα θρησκευτικά του πιστεύω κυκλοφορούσε χαρτί NO PAPER με 7 ονόματα ανάμεσα σε αυτά κ το δικό μου για χειραγώγηση των ψηφοφόρων, φραστική επίθεση του Γ.Γ. (ΜΠΡΟΥΜΟΥ) στον πρόεδρο αθρόα επίσκεψη μελών??? προς το τέλος κ άλλα αστεία γεγονότα. Αηδιασμένος αποχώρησα από την θέση μου κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων διότι δεν ήθελα να νομιμοποιήσω αυτή τη κατάσταση».

   Ο δε κ. Μπελεσιώτης Γ. μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής έκανε την ακόλουθη ανάρτηση – δήλωση : 
     «Σαν εκλεγμένο μέλος της τωρινής και της προηγούμενης ελεγκτικής επιτροπής, των εκλογικών διαδικασιών του συλλόγου μας -των εν Αθήναις Βονιτσάνων- θεωρώ την εκλογική διαδικασία της 20-12- 2015 - ΑΚΥΡΗ- γιατί δεν τηρήθηκαν, οι προβλεπόμενοι απ το καταστατικό όροι.
1)-Πολιτικοποιήθηκαν από ένα κόμμα (το ίδιο που διέλυσε τον σύλλογο και το 1980)
2)-Συμμετείχαν άτομα καθοδηγούμενα, που σπάνια εμφανίζονται στο σύλλογο και δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό. 
3)-Πολλοί δεν είναι εγγεγραμμένοι, ούτε στους καταλόγους μας.
4)-Δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.
5)-Δεν πλήρωσαν για τη συμμετοχή τους, στην εκλογική διαδικασία.
6)-Πήραν χαρτί έξω απ την εκλογική αίθουσα, να ψηφίσουν ορισμένα άτομα, για να μην διασκορπιστούν οι ψήφοι τους.
7)-Οι εκλογές έγιναν πρόωρα, γιατί αρκετούς καθώς έλεγαν δημόσια, τους ενοχλούσε το θρησκευτικό πιστεύω, του καταξιωμένου προέδρου μας. Αυτό το χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα, για να περάσει ο σύλλογος στα χέρια τους και να πάρουν τα εύσημα απ το κόμμα τους, που διαλύεται.
8)-Μας απείλησαν με μηνύσεις, αν αναφέρουμε ονόματα.
Όταν ο Πάτερ-Κοσμάς ο Αιτωλός, μετά την περιοδεία του στο Ξηρόμερο, και κατάκοπος, αποκοιμήθηκε στη Βρυσούλα κάτω από ένα πλάτανο, του κλέψανε τα παπούτσια και αποφάνθηκε
-Ευλογημένος τόπος, καταραμένοι οι άνθρωποι.
Είμαστε μνησίκακοι, ζηλόφθονες και μισαλλόδοξοι. 
Δεν θέλουμε την προκοπή του άλλου, αλλά ούτε και του τόπου μας. 
Αυτοί είμαστε». 

      Να σημειώσουμε και την παρέμβαση της αντιπροέδρου Μερισιώτη Ρ, η οποία λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του προέδρου από το βήμα πήρε το μικρόφωνο και εγκάλεσε ονομαστικά αυτόν ή αυτούς που μοίραζαν το χαρτάκι με το όνομα. Τους είπε να έρθουν στην αίθουσα να παρακολουθήσουν την διαδικασία και όχι να μοιράζουν χαρτάκια. Μάλιστα η αντιπρόεδρος απεχώρησε εκνευρισμένη και αηδιασμένη από την αίθουσα και την συνέλευση αυτήν ακριβώς την στιγμή.  Η όλη σκηνή είναι καταγραμμένη σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι λίγο μετά σε παρέμβαση που έγινε δεν αμφισβητήθηκε το χαρτάκι αλλά ο τρόπος και το ύφος της αντιπροέδρου.

      Στο βίντεο μιας ώρας (κάποιος άγνωστος αγενής πάτησε το κουμπί στην κάμερα και διεκόπη η εγγραφή στα 60 λεπτά περίπου της εγγραφής την ώρα που μιλούσε η κ. Ντίνου Ελένη παλιό μέλος του συλλόγου την ώρα ακριβώς που  τόνιζε  το απαράδεκτο της ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον του προέδρου (τυχαία η διακοπή εκείνη την ώρα;). 
     Η ίδια η κ. Ντίνου είπε (μετά την συνέλευση) ότι πάρα πολλούς ψηφοφόρους δεν τους γνώριζε και ενώ η ίδια συμμετέχει για χρόνια στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Και άλλοι δήλωσαν το ίδιο που δείχνει ότι τελικά ήρθαν άτομα (τους έφεραν δηλαδή) για να ψηφίσουν τα ονόματα από το χαρτάκι , αφού αυτοί οι ψηφοφόροι δεν έρχονταν για τουλάχιστον δυο χρόνια στις λοιπές εκδηλώσεις του συλλόγου όπως ρητά ζητά το καταστατικό.
        Το κλίμα στην συνέλευση ήταν εν γένει ασεβές προς τον πρόεδρο ο οποίος μιλούσε με δυσκολία στην ομιλία του και ενώ πιο πολλοί ήταν έξω από την αίθουσα για να φτιάχνουν τα ψηφοδέλτια και όχι μέσα στην αίθουσα για συμμετοχή στην συνέλευση. Ενώ ο πρόεδρος μιλούσε για τα πολιτιστικά πεπραγμένα του Δ.Σ. λιγοστοί  άκουγαν  και συμμετείχαν αφού οι περισσότεροι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία να τελειώσουν τον πρόεδρο και τους συμβούλους που τον στήριζαν. 

         Και ενώ η γενική συνέλευση έδωσε άδεια σε δύο τρία άτομα να ψηφίσουν κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου επειδή δούλευαν και έπρεπε να φύγουν νωρίς, αυτό τελικά έγινε πρακτική από σχεδόν το σύνολο των παρόντων, και ενώ η εφορευτική επιτροπή δεν είχε την εξουσιοδότηση αυτή. 
     Ήταν βέβαια ευκαιρία να απαξιωθεί ο ίδιος ο πρόεδρος που εκφωνούσε την ομιλία του. Δεν υπήρξε συζήτηση για τα ουσιαστικά ενδιαφέροντα της συνέλευσης παρά μόνο για τα θρησκευτικά πιστεύω του προέδρου. 
    Προκλητικά όσοι αναφέρθηκαν κατά του προέδρου δεν του άσκησαν κριτική αλλά τον κατηγόρησαν για τις πεποιθήσεις του (τις οποίες βέβαια όπως όφειλε και όπως το Σύνταγμα τον προστάτευε δεν ανέφερε ποτέ και σε κανέναν) ενώ υποκριτικά έλεγαν ότι δεν μιλούν ρατσιστικά ενώ αυτό ακριβώς έκαναν! 
     Μάλιστα αναφέρθηκε σαν ενίσχυση των λεγομένων τους η επιστολή του Μητροπολίτη προς τον Σύλλογο η οποία τον ανέφερε σαν επικίνδυνο και η οποία ζητούσε από τον σύλλογο να πράξει τα δέοντα , δηλαδή να διώξει τον πρόεδρο από την θέση του.

      Για όλα όσα σας αναφέρουμε ζητάμε την ακύρωση των εκλογών σύμφωνα με το καταστατικό. Η αίτηση ακυρότητας των εκλογών υπογράφεται από τους αιτούντες και δίδεται προς τα 3 μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής, προς τα 3 μέλη της εφορευτικής επιτροπής-προεδρείου της συνέλευσης και προς τον κ. Μπίτση Σ, ο οποίος βγήκε πρώτος σε ψήφους. 
     Η γραπτή απάντηση να δοθεί με οποιονδήποτε εφικτό τρόπο στους αιτούντες οι οποίοι επιφυλάσσονται να προσθέσουν ή να ενισχύσουν την ακυρότητα των εκλογών με νέα επιστολή ή και νέα επιχειρήματα ή να προσβάλουν την τυχόν απαράδεκτη αρνητική απάντηση επί του αιτήματος. 
     Επίσης όλοι οι αιτούντες δέχονται ή και ζητούν να μιλήσουν προσωπικά κατά την διάρκεια της συζήτησης της αίτησης ακυρότητας ή να φέρουν ή και να παρουσιάσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί ή να αντικρούσουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ή κρίση.

Αθήνα  23/12/2015

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: ΜΠΕΛΕΣΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΕΡΙΣΙΩΤΗ  ΡΑΝΙΑ, ΠΑΤΣΗΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΜΕΡΙΣΙΩΤΗΣ  ΦΩΤΗΣ, ΚΟΤΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΜΑΡΗ  ΧΡΥΣΑ και ΚΟΥΤΟΥΡΙΝΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

1)- Ανατροπές στο Σύλλογο Βονιτσάνων- Ποιοι εκλέγονται, ποια ονόματα έμειναν εκτός

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

2)- «Εμφύλιος» στo Σύλλογο Βονιτσάνων μετά τις εκλογές!

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

3.- Νέος γύρος αντιπαράθεσης στο Σύλλογο Βόνιτσας. Ο Γ. Μπρούμος αντεπιτίθεται!

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) 

 

http://xiromeronews.blogspot.gr/2015/12/blog-post_451.html#more

Σχόλια