Ο Αστακός γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ: Make art)
    Η ενορία του Αγίου Νικολάου Αστακού σήμερα την 6η Δεκεμβρίου εόρτασε τον πολιούχο της
     Χθες το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου τελέστηκε η Ακολουθία του ΜεγάλουΠανηγυρικού Εσπερινού στον οποίο προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Καραγεώργος και συμμετείχαν Ιερείς της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αστακού.
     Σήμερα το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.......

 
    Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Νικολάου, επισημαίνοντας την αγάπη του προς το Ιερό Ευαγγέλιο. Τόνισε ότι ο Άγιος Νικόλαος εφάρμοσε στη ζωή του πλήρως τους λόγους του Ευαγγελίου, αναδείχθηκε Κανόνας Πίστεως και αξιώθηκε από το Θεό να θαυματουργεί. Προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Νικόλαο στη ζωή τους αγαπώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και εφαρμόζοντάς το στην πράξη. Ιδιαιτέρως παρότρυνε τους γονείς να προβάλλουν στα παιδιά τους τον εορτάζοντα Άγιο Νικόλαο ως πρότυπο πίστεως, αγάπης και καθαρότητος.
     Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στις κεντρικές οδούς και το λιμάνι του Αστακού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Βονίτσης.
     Επιστρέφοντας στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ιεροθέου Τριφύλλη, παλαιού Εφημερίου της ενορίας Αστακού, με τον οποίοσυνδεόταν πνευματικά από την εποχή που ο π. Ιερόθεος διακονούσε θυσιαστικά την ενορία του Αστακού.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αστακού


Αναρτήθηκε από 

Σχόλια