ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡ. ΓΑΛΟΥΝΗ, ΣΤΟΝ ΚΑΡΦΗ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ  ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΚΑΡΦΗ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

       Απαντώντας στην εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Καρφή Θωμάγια το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου του οικονομικού έτους 2016 ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
        Για την αποκατάσταση της αλήθειας, την ορθή και πλήρη ενημέρωση των Πολιτών σχετικά με όσα αναφέρει ο κύριος Καρφής στην εισήγησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου δηλώνουμε τα εξής: 

•Ο κύριος Καρφής στην έγγραφη εισήγησή του αναφέρει ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχουν έργα πνοής για τον τόπο. 
    Η απάντησή μας είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για εμάς έργα πνοής και  ανάπτυξης για τον τόπο είναι η Τουριστική Ανάπτυξη τόσο της χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού  και Μύτικα όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.......   Έργα όπως η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι του Αστακού, ο φωτισμός, η κατασκευή νέου φάρου, η κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου, η τοποθέτηση pillars για παροχή  ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος , η τοποθέτηση βυθιζόμενων μπαρών, η περιποίηση πρασίνου, η Ανάπλαση και ο καθαρισμός των παραλιών κλπ  τα οποία έχουν εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και που η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά, σήμερα γίνονται πράξη.

•Όσον αφορά το σημείο στο οποίο αναφέρει ο κύριος Καρφής ότι δεν γνωρίζει τι συμπεριλαμβάνει η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο λιμάνι του Αστακού η απάντησή μας είναι ότι αυτό είναι ψευδές και ανυπόστατο διότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου ο κύριος Καρφής ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ψήφισε και ενέκρινε την τεχνική περιγραφή του παραπάνω έργου στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλες οι εργασίες καθώς και το κόστος που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου αυτού.
         Εδώ τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κύριος Καρφής ψεύδεται προς τους πολίτες ή έχει παντελή άγνοια από αυτοδιοίκηση και δεν γνωρίζει τι ψηφίζει άρα είναι ακατάλληλος για τη θέση την οποία κατέχει ή εκτελεί εντολές τρίτων έχοντας σαν μοναδικό σκοπό να μην εκτελεστεί κανένα έργο στο λιμάνι και την παραλία του Αστακού.
         Και επειδή κύριε Καρφή συμφωνούμε και εμείς πως τα γραπτά μένουν και τα λόγια φεύγουν σας καλούμε να διαβάσετε παρακάτω την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την οποία εσείς ο ίδιος ψηφίσατε και που αναφέρεται στην έγκριση της τεχνικής περιγραφής  που αφορά την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση Παραλιακού Μετώπου Λιμένα Αστακού».

· Στο σημείο που αναφέρεται πως το έργο αυτό είναι υπερτιμολογημένο η απάντησή μας είναι ότι και αυτό είναι ψευδές και ανυπόστατο διότι οι τιμές των εργασιών του έργου αυτού καθορίζονται με νόμο από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία θα συντάξει τη σχετική Τεχνική Μελέτη με την οποία θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί το παραπάνω έργο .
· Όσον αφορά το σημείο που αναφέρει για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων χερσαίας ζώνης Αστακού ότι το έργο αυτό έχει εκτελεστεί από το 2015 η απάντησή μας είναι ότι πράγματι το 2015 το Λιμενικό Ταμείο προμηθεύτηκε και τοποθέτησε 15 φωτιστικά σώματα στο λιμάνι του Αστακού για τα οποία είμαστε υπερήφανοι καθώς αυτά έχουν γίνει αποδεκτά από όλους τους Πολίτες του Αστακού.
 Το ποσό που έχει εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 αφορά την προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων τα οποία θα τοποθετηθούν στο κομμάτι της χερσαίας ζώνης τόσο προς την είσοδο της πόλης όσο και προς το Χοβολιό.
 Καλό θα ήταν ο κύριος Καρφής να γνωρίζει ότι χερσαία ζώνη λιμένα Αστακού δεν θεωρείται μόνο το τμήμα μπροστά από καταστήματα αλλά και το τμήμα προς τον Παιδικό Σταθμό, είσοδο πόλης του Αστακού, καθώς και προς το Χοβολιό.
        Κλείνοντας, εκφράζουμε τη λύπη μας για τη στάση του κυρίου Καρφή σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου καθώς το μόνο που κάνει μέχρι σήμερα είναι στείρα αντιπολίτευση, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή για την εκτέλεση έργων στον Αστακό.
 Στόχος του, επίσης, είναι η προσβολή της τιμής και της υπόληψης του Δημάρχου.
 Καλούμε τον κύριο Καρφή, ύστερα από τα παραπάνω, να ανακαλέσει όσα ψευδέστατα και συκοφαντικά αναφέρει στην εισήγησή του.
 Τέλος, γνωρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, και προς τον κύριο Καρφή, ότι για να επιβάλλει κανείς τη νομιμότητα στην παραλία του Αστακού οφείλει πρώτα απ' όλα ο ίδιος να είναι νόμιμος.
 Ο Δήμαρχος

Ερωτόκριτος Γαλούνης
.......................

   Για λόγους δεοντολογίας και για το καλύτερη   ενημέρωσή σας, δημοσιεύουμε την  εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα  του κ. Θωμά Καρφή 
Η εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Θωμά Καρφή.

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS
     Την εισήγηση εκ μέρους της Αντιπολίτευσης για το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στις 19.1, την έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Καρφής.
      Θυμίζουμε ότι η Αντιπολίτευση καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα με την κα Ντίνα Κουμανδράκη - Σαμαρά και τον κ. Θωμά Καρφή.
Ακολουθεί η εισήγηση:

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αυτούσιο με το προηγούμενο, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, χωρίς έργα πνοής για το τόπο. Ο πίνακας δεν συνοδεύεται από ένα κείμενο με μια γενική περιγραφή των έργων που θα γίνουν και με μια παράθεση των βασικών κονδυλίων κάθε έργου. Έτσι, όταν ένας δημότης ρωτήσει έναν σύμβουλο, τι περιλαμβάνει το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι Αστακού» το οποίο θα κοστίσει 56.000 €, κυρία Καρναβά π.χ., δεν θα μπορεί να απαντήσει γιατί δεν θα ξέρει. Το ίδιο και εμείς. 
       Φυσικά μπορεί κάποιος στο Συμβούλιο να θέσει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Ωστόσο «τα γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν»!
       Δεν μπορεί, κατά τη δική μου άποψη, ένας σύμβουλος να ψηφίσει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα βασιζόμενος σε προφορικές εξηγήσεις (αντί σε γραπτή εισήγηση), οι οποίες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να ανασκευαστούν.
        Ένα δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι πολλά από τα έργα του πίνακα είναι υπερκοστολογημένα όπως το έργο με κωδικό 107321.005 (Αποκατάσταση παραλιακού μετώπου στο λιμάνι Αστακού) και το ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. 
    Επίσης τα έργα με κωδικό 107131002 (Προμήθεια φωτιστικών σωμάτωνχερσαίας ζώνης Λιμένα Αστακού) και 107131006 (Προμήθεια έτοιμων μπλοκιών από μπετόν) έχουν εκτελεστεί από το 2015. Τα έργα με κωδικό 107336.003 και 107413.001 αφορούν το ίδιο έργο».

http://mytikaspress.blogspot.gr/


Αναρτήθηκε από 

Σχόλια