ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Η Ιστορία ενός «πανό» για το συλλαλητήριο για την Υγεία
  Ο Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Χρήστος Κολοβός μέσα από την «ιστορία ενός Πανό», καλεί στα συλλαλητήρια για την Υγεία και ταυτόχροναδιαμαρτυρείται για την πλήρη εγκατάλειψη του αγροτικού ιατρείου Φυτειών…
Αναλυτικά: 

Η Ιστορία ενός «πανό»!!
     Ένα γεροντάκι περιμένει το ΚΤΕΛ να φύγει για τη πόλη να γράψει φάρμακα…. Το ιατρείο κλειστό. Το κτήριο αγέρωχο – ψυχρό… με τη πινακίδα καλαίσθητη και μαρμάρινη. «Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών». 
     Νέκρα–Κρύο-Ερημιά….. Σκόνες πάνω στα εξωτερικά καθίσματα…… Ένα από τα κεφαλοχώρια του Ξηρομέρου σου λέει ο άλλος… που κάποτες (δεκαετία 70), είχε 2 γιατρούς, νοσοκόμα… ακόμα και μαία.

        ….Δύο καδρόνια απ αυτά που είχαμε για τα καπνά. Τέσσερις «σάκαινες» από ζωοτροφές. Ένα καπνοβέλονο, σπάγκος παλιός για αρμάθες καπνού. Χρώμα -νέφτι -πινέλο 2,90 €. Έτοιμο το πανό...
     Πόσο κοστίζει μία ζωή άραγε…… Ένα απλό ατύχημα ενός μικρού παιδιού, ενός αγρότη, ενός κτηνοτρόφου, με αιμορραγία και η ανάγκη για άμεση- τοπική αιμοστατική ενέργεια…….     Αλλά είπαμε. Αγέρωχο – ψυχρό με πινακίδα καλαίσθητη- μαρμάρινη….. «Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών». 
     Νέκρα- Κρύο- Ερημιά…... Η ίδια ιστορία σε όλα σχεδόν τα χωριά του Ξηρομέρου. Τα κέντρα Υγείας σε Αστακό - Μύτικα - Κατούνα υπολειτουργούν….. Στα Νοσοκομεία τραγικές ελλείψεις. Θλίψη.

      Εεεεεε!!!!! Φίλε- φίλη. Νέε- Νέα. Ναι… Ναι.. σε σένα μιλάω. Μιλάω στα εγγόνια του παππού που μόλις έφυγε με το ΚΤΕΛ για τη πόλη…..Για συνταγογράφιση ενός φαρμάκου. 
       Μη φωνάξεις στη καφετέρια στο καφενείο, ότι δεν έχουμε γιατρό… να φωνάξεις δίπλα στο πανό. Να ακουστείς παντού. Τι θα πετύχουμε!! Μπορεί και τίποτα. 
       Θα κάνουμε το καθήκον μας όμως. Αν δεν θέλεις να είσαι δίπλα μου στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι την Τετάρτη… πάρε το πανό μόνος σου μπροστά και εγώ ακολουθώ πίσω σου. 
     Όλοι μαζί χωρίς κομματικές - παραταξιακές διαφορές, διότι εδώ δεν χωρούν. Ενωμένοι για το υπέρτατο αγαθό . Την υγεία μας. 

Οι Ζωές μας είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές!!!!!!!!!!
Αναρτήθηκε από 


Σχόλια