Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας


    Πολύς κόσμος παραβρέθηκε και φέτος στην Αιτωλοακαρνάνικη γιορτή, κοπή πίτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας, σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Σινέ Κεραμεικός  Αθήνα. 
     Η γιορτή ξεκίνησε με τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από το παιδικό χορευτικό των συλλόγων Εμπεσιωτών– Χαλκιοπουλιτών, σκορπώντας ευχές και χαμόγελα σε όλους. 
       Ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής καλωσόρισε τους πολυπληθείς καλεσμένους ευχόμενος ο νέος χρόνος, να βρει τους Αιτωλοακαρνάνες ακμαίους και δημιουργικούς και αμέσως μετά ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.......    Στη συνέχεια βραβεύτηκαν για το έργο τους που τιμά την γενέτειρα, οι  Αιτωλοακαρνάνες: Γεώργιος Σταθόπουλος (Ζωγράφος) και Χρήστος Παπαδημητρίου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και αμέσως μετά απέδωσαν  ευχαριστήρια στους: Σιδερίδου - Παναγιώτου Ηγεμόνη και Καρκανιά Κων/νο, (Πρόεδρο του Ελληνοβρεττανικού Κολλεγίου) για την δωρεά βιβλίων.
      Ξεκίνησε στη συνεχεια η Παρουσίαση του θέματος: «Γνωρίζοντας την Αιτωλοακαρνανία», ενα εικοσάλεπτο οδοιπορικό στην ιστορία, στις αρχαιότητες, στον φυσικό πλούτο, στις ομορφιές, και στις μελλοντικές δυνατότητες του Νομού μας, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών.
       Την εκδήλωση έκλεισαν η χορωδία συμπατριωτών μας με παραδοσιακά Tραγούδια και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: 1.-Αριαδιτών, 2.-Λευκιωτών – Αναληψιωτών, 3.-Φλωριαδιτών, 4.-Φυτειωτών, 5.-Χαλκιοπουλιτών, και 6.-από το κοινό παιδικό χορευτικό των συλλόγωνΕμπεσιωτών – Χαλκιοπουλιτών.

Σχόλια