ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Επιστολή στο Νίκο Ναούμη για κοινή δράση για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και τα εμποδιζόμενα άτομα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Φίλε Πολιτικέ Επιστήμονα και Δημοτικέ Σύμβουλε Νίκο Ναούμη

      Τις παρακάτω σκέψεις και προτάσεις τις είχα για λίγο μετέπειτα. Μετά το πανελληνίως γνωστό θέμα των απαράδεκτων δηλώσεων του γελωτοποιού Λαζόπουλου για τους ΑΜΕΑ και τις σωστότατες κριτικές σου στο διαδίκτυο,ως πολιτικός επιστήμων και ΑΜΕΑ ο ίδιος, άδραξα της ευκαιρίας να σε προσκαλέσω να δράσουμε από κοινού ως δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξηρομέρου και μέλη της κοινωφελούς επιχείρησης εσύ και της επιτροπής ποιότητας ζωής, εγώ, για τις τοπικές κοινωνίες των χωριών μας και της πόλης του Αστακού, όσον αφορά τη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους. Γνωρίζεις πολύ καλά πως έχει η παρούσα κατάσταση στους κοινόχρηστους δημοτικούς-δημόσιους χώρους.
        Να ζητήσουμε με από κοινού αίτηση να εφαρμοστούν οι νόμοι και ο κανονισμός χρήσης κοινόχρηστων χώρων όπου περιλαμβάνονται πέραν των άλλων και πολλές διατάξεις για την προσβασιμότητα σε κοινόχρηστους χώρους των ΑΜΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών, οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης και τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, άσθμα, καρδιακά προβλήματα κλπ κινητικά προβλήματα)..........      Μπορούν να εξοικονομηθούν πιστώσεις από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του δήμου καθώς και από τα τρία νομικά του πρόσωπα. (Γεμίσαμε δαπάνες για διευθυντικές πολυθρόνες, γραφεία, υπολογιστές και στρόγγυλες τράπεζες συσκέψεων!!!! Αυτά μας λείπανε...). Μπαίνοντας το νερό στ αυλάκι φέτος, κάποια στιγμή τα επόμενα 2-3 χρόνια θα φτάσει στο τέλος πιστεύω, διότι οι δαπάνες είναι αρκετές και οι διαδικασίες χρονοβόρες.
      Είναι απλό το ζήτημα ως δράση, αλλά θέλει θέληση και όρεξη και να τεθούν από τη δημοτική αρχή οι στόχοι. Να ξεκινήσει η καταγραφή των προβλημάτων στον Αστακό και στα χωριά σύμφωνα με τη κείμενη Νομοθεσία και κανονισμούς. 
     Να ομαδοποιηθούν οι θεωρητικές και οι εργασίες επί πεδίου καθώς και οι δαπάνες.
    Να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες σε βραχυπρόθεσμες-μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες έτσι ώστε:

α.-Να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι δημοτικοί δημόσιοι χώροι από παράνομες κατασκευές και κινητά εμπόδια  που εμποδίζουν την κίνηση των δημοτων, των ΑΜΕΑ και των Εμποδιζόμενων ατόμων. Όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια να γίνουν. Οι ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά κινδυνεύουν καθημερινά από ατυχήματα. 

β.-Να δημιουργηθούν ράμπες για ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα σχολεία, στις Εκκλησίες και λοιπά δημόσια κτήρια-εγκαταστάσεις.

         Αγαπητέ Νίκο, ενδεχόμενα να υπάρξουν αντιδράσεις και από μέσα και απ έξω. Ίσως έχουν ακουστεί κατά καιρούς ή θ’ ακουστούν… «τι το ψάχνουμε τώρα…. Τόσα χρόνια έτσι ήτανε. Τι τα σκαλίζουμε… θα φωνάξουν οι τάδε και οι τάδε,… κλπ κλπ) Πολιτικά- ατομικά κόστη, πελατειακές πολιτικές περασμένων δεκαετιών και κουραφέξαλα. 

Επιτέλους φίλε Νίκο. Να φωνάξουμε να αλλάξει κάτι στη νοοτροπία μας, στο υποβαθμισμένο από πλευράς ανάπτυξης και δράσεων κοινωνικήςευαισθησίας Ξηρόμερο.
       Πιστεύω ότι τυχόν αρνητικές φωνές αντίδρασης και τροχοπέδης λόγω συμφερόντων, ή έλλειψης κοινωνικής συνείδησης, θα καμφθούν από το δίκαιες, απολίτικες και σωστές θέσεις μας, αλλά και της σύμφωνης γνώμης της συντριπτικής πλειοψηφίας, στο μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα. 
      Τέλος πιστεύω ότι εδώ δεν χωράνε πολιτικές αντιπαλότητες και διαφορετικές παραταξιακές απόψεις και ενέργειες. Ας προχωρήσουμε μαζί λοιπόν Νίκο Ναούμη, κάνοντας εμείς την αρχή. Γνωρίζεις ως πολιτικός Επιστήμονας εσύ και εγώ ως Στρατιωτικός ότι η αρχή είναι το ήμισυ το παντός…..

Με εκτίμηση ο φίλος σου
Χρήστος Κολοβός Ταξίαρχος ε.α
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου
 
 
Αναρτήθηκε από 

Σχόλια