Ανάρτηση ηχογραφημένων πρακτικών και ζωντανή μετάδοση ή μαγνητοσκοπημένη μέσω διαδικτύου των Δημοτικών Συμβουλίων
  Στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο συνδυασμός «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης» το είχε υποσχεθεί. Άλλοι Δήμοι το εφαρμόζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και άλλοι Δήμοι που είχαν μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι και σέβονται τους δημότες τους, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
   Παράδειγμα Δήμου και δημοτικής αρχής που πρόσφατα παρέχει τα Δημοτικά Συμβούλια μαγνητοσκοπημένα, ο Δήμος Μεγανησίου (δείτε εδώ), όπου η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή το υλοποίησε σε πολύ λίγο χρόνο. Η προσφορά της συγκεκριμένης δυνατότητας δεν απαιτεί μεγάλη οικονομική δαπάνη και είναι σχεδόν χωρίς κόστος.
Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά από 19 μήνες, ακόμα να δεήσει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση....
Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει σύστημα τήρησης ηχογραφημένων πρακτικών και ούτε αυτό το πολύ απλό να ανεβάζει τα ηχογραφημένα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων δεν κάνει, ώστε οι δημότες να ενημερώνονται. Τόση αξία και σεβασμός στους δημότες..... Που είναι εκείνο το περιβόητο «Πρώτα ο πολίτης»;
Η πρόταση η δική μας είναι ότι πρέπει και ο Δήμος Ξηρομέρου να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογίας πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες για την ενημέρωση των δημοτών, την διαφάνεια και εν τέλει την ισχυροποίηση των θεσμών.
Δεν μπορεί κάποιοι να μέμφονται τους δημότες ότι δεν έχουν φυσική παρουσία στα δημοτικά συμβούλια και μάλιστα να επικαλούνται αυτό για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους, όταν οι ίδιοι είναι ανακόλουθοι έναντι των δημοτών. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια στο διαδίκτυο, όλα στο φως. Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να το κάνει άμεσα.
Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν πλέον μεγάλα γεωγραφικά όρια και οι αποστάσεις δεν είναι μικρές. Οι άνθρωποι έχουν τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να αρπάζουν το αυτοκίνητο τους και να κάνουν χιλιόμετρα ώστε να παρακολουθήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια που κρατάνε και κάποιες ώρες. Χώρια το οικονομικό που απασχολεί σχεδόν όλους μας.
Είναι υποχρεωμένες οι δημοτικές αρχές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Είναι κίνηση σεβασμού προς τους δημότες τους. Κατά την γνώμη μας αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Το κόστος είναι πολύ μικρό και οι υποδομές που χρειάζονται πολύ ελάχιστες. Μόνο θέληση χρειάζεται και ανοικτά μυαλά...
mytikaspress
 Αναρτήθηκε από 
 


Σχόλια